BIST 9.976
DOLAR 33,99
EURO 38,00
ALTIN 2.832,11
HABER /  POLİTİKA

Cevizoğlu kendi partisini kuracak

DSHP'deki görevinden istifa eden Hulki Cevizoğlu, siyaset hayatına yeni bir oluşumda devam edeceğini söyledi.

Abone ol

Cevizoğlu, CNN Türk'te Rıdvan Akar'ın sorularını yanıtladı. Rahşan Ecevit'in parti işlerine direk müdahale etmesinden yakınan Cevzioğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve DP'ye işaret etti. Cevzioğlu, Demirel'in de DP için bir yol, yön gösterici olduğunu ancak "herhalde" parti işlerine karışmadığını ifade ederek, "Bir partide bir genel başkan varken, başak bir genel başkana izin vermem. Karakterim, dik duruşum ve ilkelerim bunu gerektiriyordu. Bir yerde bir horoz olur" dedi.

Partide kraldan çok kralcılık yapanları iki kez uyardığını söyleyen Cevizoğlu, "Bu uyarıları yaptığım toplantılardan birinde Rahşan Ecevit de vardı. Anlaşılır ve net biçimde söyledim ama iki uyarım da anlaşılmadı. Üçüncüde, bu şekilde davranan bir genel başkan yardımcısını görevden aldım. Ama baktım hala bu unvanı kullanıyor, başka bir yerde otorite arayışı içinde... Böyle güdük politikalar Türkiye'ye çözüm olmaz" diye konuştu.

Şişli Belediye Mustafa Sarıgül'ün önderliğinde kurulan Türkiye Değişim Hareketine katılmasının söz konusu olamayacağını söyleyen Cevizoğlu, vatandaşların kendilerinden yeni bir parti kurmalarını istediklerini belirtti. Cevizoğlu, "Tek başıma parti kurmayı düşüneceğim" dedi.