BIST 9.602
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.818,37
HABER /  GÜNCEL

Çevik Bir için gözaltı kararı

28 Şubat soruşturması kapsamında özel yetkili başsavcılık dönemin Genelkurmay 2. başkanı emekli orgeneral Çevik Bir hakkında gözaltı kararı çıkardı. 30 adreste arama yapılıyor

Abone ol

28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin Genelkurmay 2. başkanı Çevik Bir hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Aynı soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul'da sabah saat 08.00'den itibaren Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul'da 18, Ankara'da 12 adreste terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapılıyor.

Dönemin orgenerallerinden 'Batı Çalışma Grubu'nun başında olduğu ifade edilen Çevik Bir'in İstanbul ve Ankara'daki evleri aranıyor.

Basında yer alan haberlerde aynı dönemde komuta kademesi içinde yer alan emekli tuğgeneraller Erol Özkasnak, Abdullah Kılıçarslan ve İdris Koralp'in evinde de arama yapıldığı öne sürüldü.

Bazı haberlerde İstanbul'da arama yapılan adresler arasında Fenerbahçe Orduevi ve Levent'deki Askeri Lojmanlar'ın da bulunduğu kaydediliyor.

Arama yapılan tüm evlerin askerlere ait olduğu bildiriliyor.

Soruşturma 28 Şubat döneminin generallerini kapsıyor. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği "mağdur olanların '28 Şubat'la ilgili yaptığı suç duyuruları üzerine" soruşturma başlatmıştı.

Operasyona adını veren 28 Şubat 1997'de MGK toplantısı yapılmış ve "irtica ile mücadele" amaçlı bir dizi karar açıklanmıştı.