BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Çetenin reisi kadın doktor çıktı

Bodrum'da düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınan kadınlardan birinin doktor olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Bodrum'da düzenlenen fuhuş operasyonu kapsamında yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı iddiası ile gözaltına alınan 7 kadın zanlıdan birinin ''tıp fakültesi mezunu'' olduğu ve aynı suçtan daha önce de gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dün Bodrum'da eş zamanlı olarak 35 noktaya düzenlediği ''Sindy'' operasyonu kapsamında Ankara ve Trabzon'da 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan 27 zanlının sorgusu Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğünde sürüyor.

TIP FAKÜLTESİ MEZUNU
Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara'da dün gece düzenlenen operasyona yakalanarak Muğla'ya getirilen ve yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı iddia edilen yabancı uyruklu A.D adlı kadının daha önce de aynı suçta yakalandığı anlaşıldı.

Polis yaptığı araştırmada, tıp fakültesinden mezun olan zanlının sınır dışı edilmemek için Türk vatandaşlığına geçtiğini de tespit etti.

Yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddiası ile gözaltına alınan 25 zanlından 7'sinin kadın, kadınlardan 6'sının ise yabancı uyruklu olduğu anlaşıldı.

TRABZON'DAN GETİRİLDİ
Operasyon kapsamında sınır dışı edildikten sonra Türkiye'ye yasadışı yollardan giren yabancı uyruklu kadınların ulaşımını otobüslerle sağladığı iddia edilen zanlı E.B ise dün Trabzon'da düzenlenen operasyonla yakalanarak Muğla'ya getirildi. Zanlının tanınmış bir turizm ve seyahat acentesinde müdür olarak görev yaptığı öğrenildi.

Fuhuş yaptıkları iddiası ile yakalanan yabancı uyruklu 24 kadının büyük bölümünün ülkelerinde üniversite tahsilini tamamladığı öğrenildi.

Bodrum'da düzenlenen operasyon sonrasında fuhuş yaptıkları iddiası ile yakalanan 2 Türk'ten birisinin ise yabancı uyruklu olduğu ve sahte nüfus cüzdanı kullandığı anlaşıldı.

Gözaltına alınan zanlıların telefon rehberleri, not defterleri ve ticari bağlantıları ile fuhuş yaptıkları iddiası ile yakalanan kadınların tuttukları notlar savcılık talimatı ile polis ekipleri tarafından incelemeye alındı. Zanlılar için savcılıktan 4 günlük ek gözaltı süresi alındığına işaret eden emniyet yetkilileri, yapılan incelemeler sonrasında gözaltı sayısının artacağını bildirdiler.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ve ''Sindy'' adı verilen operasyonda, fuhuş yaptıkları iddia edilen 23'ü yabancı uyruklu 25 kadın ile bu kadınlara fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 25 kişi yakalanmıştı.