BIST 9.891
DOLAR 34,08
EURO 38,11
ALTIN 2.827,26
HABER /  GÜNCEL

Çete racon kesip kelle almış!

Ege'ye yayılmışlar, onlardan izinsiz kumar oynanmıyor, hayat kadını çalıştırılmıyor. Çete de albayı da var hakimi de...

Abone ol

İzmir ve Aydın'ın da aralarında bulunduğu 11 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyon, polisleri bile şaşırttı.

Yakalanmamak için cep telefonu kullanmayan, kendilerinden izinsiz kumar oynayanları cezalandıran çetenin üyeleri arasında albay da var hakim de...

İzmir ve Aydın'ın da dahil olduğu 11 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen ve kamuoyuna ''Çeteye Skorsky'li Operasyon'' olarak yansıyan operasyonda, cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurdukları ve çeşitli eylemler gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan A.T.B. ile emekli albay, eski askeri savcı, emekli emniyet müdür yardımcısı, Danıştaydan ayrılma hakimin de aralarında bulunduğu 57 kişi adliyeye sevk edildi.

Zanlıların, suç örgütlerine yönelik art arda gerçekleştirilen operasyonlar ve önde gelen isimlerin cezaevine girmesinin ardından oluşan boşluğu doldurmak amacıyla Türkiye genelinde bir yapılanmaya gittikleri ileri sürüldü.

"Türkiye genelinde yapılanmışlar"
Ege Bölgesi'ni etki altına alan grubun, suç örgütlerine yönelik art arda gerçekleştirilen operasyonlar ve önde gelen suç örgütü yöneticilerinin tutuklanarak cezaevine konulmasının ardından doğan boşluğu doldurmak amacıyla Türkiye genelinde bir yapılanma oluşturduğu ileri sürüldü.

Karıştığı suçlar nedeniyle cezaevinde uzun süre kalan A.T.B'nin, edindiği tecrübe ve suç örgütü bünyesinde yer alan emniyet, ordu ve adli görevlerde bulunmuş kişiler aracılığıyla elebaşılığını yaptığı suç örgütününde titiz bir iç yapılanma sergilediği ileri sürüldü.

Suç örgütü yapılanmasından ''teşkilat'', olaya gönderilen kişilere ''ekip'' adları verildiği, karışacakları olaylar öncesinde hedeflerine karşı keşif, gözetleme, takip yapıldığı, polisin izlemesine yakalanmamak için örgüt içi görüşmelerde cep telefonu, internet gibi teknolojileri kesinlikle kullanmadıkları, bu konularla ilgili görüşmeleri yüz yüze yaptıkları, örgüt içerisinde katı kurallar konulduğu öğrenildi. Ayrıca, bazı görüşmelerde polisi yanıltmak için ''karşı istihbarat'' olarak da adlandırılan yanlış bilgiler verildiği, ''hücre tipi'' yapılanmalarıyla örgüt üyelerinin birbirlerinin deşifresinin önüne geçilmeye çalışıldığı ileri sürüldü.

"Çiftlikleri kale gibi korunuyor"
A.T.B çetesine yönelik operasyon kararı alan polisin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında konuyu değerlendirdiği, grubun yönetim yerlerinden biri olduğu belirlenen Kuşadası Kardeşköy yakınlarındaki çiftlik evine yönelik operasyonun, gerçekleştirilmesinden önce detaylarıyla görüşüldüğü öğrenildi.

"Kumar borcunu hayatınla öde!"
Ege'deki kumar organizasyonlarının başına geçen grubun, bölgede kendilerinden izinsiz kumar oynatılmasına izin vermediği, kumarlardan örgüt adına komisyon aldığı, izinsiz kumar oynatanlara çeşitli cezalar kestiği, kumarda borçlanan iş adamlarından yüksek miktarlarda paralar tahsil ettiği ifade edilirken, kumar organizasyonlarında adları sıkça geçen Susurluk davası hükümlüsü bazı kişilerle yakın temas kurduğu ve bazen birlikte hareket ettiğinin belirlendiği öne sürüldü.