BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,43
HABER /  MEDYA

Cerrahtan itiraz var!

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah yazarımız Nazım Alpman'ın "Hrant'ı öldüren irade" yazısına cevap verdi

Abone ol

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah yazarımız Nazım Alpman'ın "Hrant'ı öldüren irade" yazısına cevap verdi

Cerrah'ın gönderdiği açıklama metnini cevap haklarına duyduğumuz saygı ilkesi gereği aynen yayımlıyoruz:

- 18.11.2010 tarihinde, www.internethaber.com adresli internet sitesinde, “Hrant’ı öldüren irade”, “Cerrah sanık olmalı” başlıklı bir makale yayımlanmıştır.Söz konusu makale içeriğinde, müvekkilimiz, son derece üzücü bir cinayetin işbirlikçisi gibi gösterilmiş, görevinden ötürü eleştirilmek bir yanda dursun, hakkında yargısız infaz yapılarak, adeta , suçluluğu ilan edilmiştir. Böylece, makale konusu cinayeti aydınlatmak için üzerine düşeni fazlasıyla yapan ve konuya ilişkin olarak tabi bulunduğu mevzuat çerçevesinde geçirdiği denetimlerde en ufacık ihmaline dahi ratlanmayarak kusursuzluğu sabit olan müvekkilimiz, keyfi şekilde ve hiçbir somut vakaya dayanmaksızın karalanmıştır.

Kaleme aldığınız ve internet sitenizde yayımlanan bu makale gerçeği yansıtmamakta ve eleştiri sınırlarını fazlasıyla aşmaktadır.Makale içeriğinde yer alan ve dayanıksız , subjektif yorumlardan ibaret olan yakıştırma ve nitelemeler müvekkilimizi topluma suçluymuş gibi gösterme arzusunda ileri gelmekte olup, yayımladığınız makale kamuoyunun haber alma özgürlüğüne hizmet etme çabasından çok bu özgürlüğü manupule etme çabasının bir tezahürüdür.

Gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan.Anayasamızın ve ceza hukukumuzun suçluluğu sabit oluncaya kadar kimsenin suçluymuş gibi gösterilemeyeceğini ilkesine de açıkça aykırı olan bu makale, müvekkilimizin kişilik haklarına vahim bir saldırı oluşturmaktadır.Açıklanan nedenle, 18.01.2010 tarihinde www.inernethaber.com adresli internet ditesinde yayımlanan söz konusu makaleyi tekzip ediyoruz.

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9. Maddesine istinaden söz konusu haber içeriğinin derhal yayından çıkarılmasını ve bu açıklamamızın bir hafta suretiyle internet ortamında yayınlanmasını, kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle, rica ederiz.

Keşideci Celalettin CERRAH
Adına, Vekili
Av.Dr. Mehmet KÖKSAL