BIST 9.900
DOLAR 34,15
EURO 38,01
ALTIN 2.879,19

Çernobil felaketinin izleri

Çernobil felaketinin izleri

Ukrayna'nın başkenti kiev'deki endokrinoloji hastanesi'nin onkoloji servisi. 19 yaşındaki elena'ya konan teşhis tiroid kanseri. 3 yıl önce gördüğü tedaviyi hastalık nüksettiği için tekrar görüyor.

Çernobil felaketinin izleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Endokrinoloji Hastanesi'nin Onkoloji servisi. 19 yaşındaki Elena'ya konan teşhis tiroid kanseri. 3 yıl önce gördüğü tedaviyi hastalık nüksettiği için tekrar görüyor.

Çernobil felaketinin izleri

Natalia 8 yaşındayken beyninde tümör bulundu. Erkek kardeşi Kostya down sendromlu. Yeryüzünde radyasyondan en fazla etkilenen bölge olarak bilinen, radyoaktif atıkların nehre karıştığı Mayak yakınlarında yaşıyor. Natalia'nın annesi, çocuklarının hastalıklarını "nehir hastalığı" olarak tanımladıklarını ve "Pek çok insan ölene kadar hatanın kimde olduğunu bilemedik" diyor.

Çernobil felaketinin izleri

Galina tiroid kanseri. Helsinki Kanser Araştırmaları Enstitüsü'nün raporuna göre, radyasyondan en çok etkilenen Ukrayna ve Beyaz Rusya'da 45 yaş altı kadınların kanser riski, daha az etkilenen bölgelere göre iki kat fazla.

Çernobil felaketinin izleri

İrina ve Yelena kardeşler çernobil faciasından etkilenen Beyaz Rusya bölgesinde yaşıyorlar. İkisi de beyin tümörü ameliyatı geçirdi. Şimdi tiroid bezlerinde sorun var.