BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cepte büyümenin sırrı internette

Nokia CEO'su Kallasvuo epte büyümenin anahtarının internet olduğu görüşünde

Abone ol

Nokia, Amsterdam'da düzenlediği Nokia World etkinliğinde mobil sektörün geleceğine ilişkin vizyonunu aktardı. Nokia CEO'su Olli-Pekka Kallasvuo, 2010 yılında dünya genelinde 4 milyar aboneye ulaşması beklenen mobil pazarda en önemli itici gücün İnternet olacağını belirtti.

Olli-Pekka Kallasvuo, Nokia World 2006'da şunları söyledi: “Mobil iletişim hâlâ pek çoğumuzun tahmininden çok daha hızlı değişiyor ve henüz olgun bir pazar haline gelebilmiş değil. İnternet yaşam ve iletişim biçimlerimizi önemli ölçüde değiştirdi; Nokia'nın büyüme sürecindeki yeni aşamalarda da İnternet'in büyük rol oynayacağını düşünüyoruz. İnternet'te yeni dalga, tüm uygulamaların gerçek anlamda mobil hale gelmesi, insanların birbirlerine bağlanmak ve her yerden bilgiye ulaşmak için yeni yollar yaratması olacak. Nokia da bu yeni dönemde en ön saflarda yer almayı ve İnternet ile mobilite kavramlarını tam anlamıyla birleştiren şirket olmayı hedefliyor.”

Nokia yetkilileri ayrıca, cep telefonu abone sayısındaki artışın yarısından fazlasının, Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere Asya-Pasifik bölgesinde gerçekleşeceğine ilişkin tahminlerini paylaştı.