BIST 9.758
DOLAR 34,09
EURO 37,92
ALTIN 2.816,26
HABER /  GÜNCEL

Cep numarasını yanlış tuşlayınca

Cep telefonu başına iş açtı.. Kocasına göndermek istediği fotoğraflar yanlışlıkla başkasına gönderince bakın neler oldu?

Abone ol

Trabzon'un Araklı ilçesinde, cep telefonuyla eşine göndermek istediği fotoğraflarını, yanlışlıkla gönderdiği kişi tarafından, kendisine şantaj yapıldığını öne süren kadın polise başvurdu.

Alınan bilgiye göre, Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan R.E (23), mayıs ayında evine gelen ve dantel kolası sattığı belirtilen M.B'den (29) alışveriş yaptı.

Bu olayın ardından, il dışında işçi olarak çalışan eşine gece saatlerinde cep telefonuyla fotoğraflarını göndermek isteyen R.E, yanlışlıkla M.B'nin numarasını tuşlayınca, fotoğrafları bu kişinin cep telefonuna gitti.

İNTERNETTE YAYINLAMAKLA TEHDİT ETTİ

Bunun üzerine M.B'nin, fotoğraflarını eşine göstereceğini ve internette yayınlayacağını söyleyerek kendisine şantaj yapmaya başladığını öne süren R.E. polise başvurdu.

İstanbul Esenler'de bulunan bir banka hesabına 600 lira havale yaptığını kaydeden R.E, şantajın bitmemesi üzerine polise başvurduğunu belirtti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


DAYISINDAN HAMİLE KALDI ADLİ TIP 16 AY SONRAYA RAPOR VERDİ BU ARADA 4 KİŞİ DAHA TECAVÜZ ETTİ

[PAGE]



Zonguldak'ta 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 2 yıl önce dayısının tecavüzü sonucu hamile kaldı. Adli Tıp, çocuğa dair ruh sağlığı incelemesi için 16 ay sonrasına gün verdi. Çocuk bu süre içinde 4 kişinin daha tecavüzüne uğradı.


B.K., 2 yıl önce 25 yaşındaki dayısı T.Z'nin tecavüzüne uğradı.

14 yaşındaki kızın hamile olduğu, doğum sancılarıyla ortaya çıktı. Bebek, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu yuvasına verildi.

Dayı T.Z., ailenin şikayeti üzerine tutuklandı. Mağdur kız ise, ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Kurum, 6 Ağustos'a randevu verdi. Ancak bu süre dolmadan B.K., 4 kişinin daha cinsel istismarına maruz kaldı; tecavüze uğradı.

Yaşları 19 ile 30 arasında değişen 4 kişi, küçük yaşta çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı.

B.K., 6 Ağustos'ta Adli Tıp Kurumu'nda muayene edilecek.

8. KATTAN KADININ KAFASINA NE DÜŞTÜ?

[PAGE]

Antalya'da şehrin en işlek caddesinde yürürken kafasına bir binanın 8. katından camı ile birlikte pencere çerçevesi düşen kadın yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, faturalarını yatırmaya giden Havva Kaleli (54) Antalya'da yaya trafiğinin en yoğun olduğu Kazım Özalp Caddesi'nde yürüdüğü sırada bir iş merkezinin 8. katındaki pencere çerçevesi yerinden çıkarak boşluğa düştü. Önce bir ağacın dalına çarpan çerçeve, ardından Kaleli'nin kafasına düştü.

Kendisini bir anda yerde bulan Havva Kaleli'nin yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Kafasında ve elinde kesikler bulunan kadın, olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma
Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaleli'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı, kafasında ve elinde kırıklar olabileceği açıklandı.
Polis ekipleri de olay yerinde incelemelerde bulundu. Pencere çerçevesi belediyenin temizlik ekipleri tarafından olay yerinden kaldırılırken, yaklaşık 30 metreye yayılan cam parçaları temizlendi.

Olayı gören vatandaşlar, çerçevenin düşmesine inanamadıklarını belirterek, "Türkiye'de insanın başına ne zaman ne düşeceği belli olmuyor. Bu tür işlek caddelerdeki binaların her zaman kontrolden geçmesi gerekiyor" dediler.

Öte yandan olay, çevrede bulunan bir dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kadının yavaş bir şekilde yürürken pencerenin üzerine düşmesi sonucu önce sendelediği, ardından yere düştüğü görülüyor.

PATLATILAN PAKETTEN NELER ÇIKTI?

[PAGE]

Bursa'da yaya geçidine bırakılan şüpheli paket, vatandaşların yüreğini ağzına getirdi. Fünyeyle patlatılan paketten kadın çamaşırları çıktı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Gazcılar Caddesi girişindeki yaya geçidine bırakılan şüpheli çanta, vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Vatandaşları uyaran ekipler, olay yerini güvenlik kordonuna alıp durumu bomba imha uzmanlarına bildirdi. Özel kıyafetlerini giyen bomba imha uzmanı, sinyal kesici jammer cihazı ile çantaya yaklaştı. Fünye ile patlatılan çantadan kadın çamaşırları çıktı. Uzaktan meraklı gözlerle
polisin çalışmasını izleyen vatandaşlar da rahat bir nefes aldı.

YASAK AŞKI KARDEŞİ ÖĞRENİNCE NE OLDU?

[PAGE]

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde yengesiyle yasak ilişki yaşadığı öne sürülen 46 yaşındaki Mustafa D., bu durumu öğrenip tartıştığı kardeşi 32 yaşındaki Veli D.'yi av tüfeğiyle ağır yaraladı.

Evli ve üç çocuk babası Mustafa D., bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan kardeşi Veli D.'ninn eşi Fatma D. ile iddiaya göre bir süredir ilişki yaşıyordu. Bu ilişkinin dedikodusunu, cezaevinden izinli çıkarak köye gelen Veli D. de duydu. İki kardeş dün saat 23.30 sıralarında buluştu. Otomobille köy dışına çıkan kardeşler, yol kenarında tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mustafa D., kardeşi Veli D.'yi otomobildeki av tüfeği ile vurdu. Mustafa D., ağır yaralı kardeşini olay yerinde bırakarak kaçtı.

Olaydan yaklaşık iki saat sonra yoldan geçen bir kişi tarafından fark edilen yaralı Veli D., çağrılan ambulans ile saat 02.00 sıralarında Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Karnından yaralanan Veli D., durumunun riskli olması nedeniyle Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bir süre sonra jandarma tarafından yakalanan Mustafa D., sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

GÜLİZAR'IN SIR ÖLÜMÜ

[PAGE]

ÇANAKKALE'de Sarıçay kenarında dün bulunan çıplak kadın cesedinin Balıkesir'in Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hizmetli olarak çalışan 22 yaşındaki Gülİzar Ağcalı'ya ait olduğu belirlendi.

Sarıçay'ın İsmetpaşa Mahallesi kesiminde, dün saat 07.00 sıralarında spor yapanlar, Troya Köprüsü yakınlarında üzeri karton kutularla gizlenmiş çıplak kadın cesedi görüp, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, esmer, kısa saçlı, 1.60 boylarındaki 20- 25 yaşlarındaki genç bir kadına ait ceset üzerinde yaptıkları incelemede başına aldığı bir darbe sonucu öldürüldüğünü belirledi. 2 gün önce öldürülüp dün gece çayın kenarına bırakıldığı tahmin edilen cesedi polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Burada yapılan otopside genç kızın göğüs ve başında 3 kesici ve delici alet yarasına da rastlandı.

Polis, çevre il ve ilçe emniyet müdürlükleri ve jandarmayla irtibata geçip, eşkale uyan kayıp başvurusu olup olmadığını araştırdı. Ancak, herhangi bir başvuruya rastlanmadı. Bölgede çalışmalarını sürdüren polis, cesedin Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hizmetli olarak çalışan 22 yaşındaki Gülizar Ağcalı'ya ait olduğunu belirledi.

Polis, uzun yıllar Çanakkale Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kaldığı öğrenilen Ağcalı'nın en son 26 Haziran tarihinde ismi açıklanmayan bir erkek ile cep telefonundan arandığı, sonrasında ise bir daha kendisinden haber alınamadığını belirledi. Polis, Ağcalı'yı telefonla arayan kişiyi gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.