BIST 9.550
DOLAR 34,53
EURO 36,27
ALTIN 3.015,68
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cennete dokunan kadınların kitabı

Eda Bildek'in derlemesi ile “Cennet Kadınları” kitabı, “Biz bir avuç kadındık, cennete dokunduk” sloganı ile çıktı.

Abone ol

Paradoks Yayınları birbirinden güzel ve nadide kitapları çıkarmaya devam ediyor. Eda Bildek'in derlemesi ile “Cennet Kadınları” kitabı, “Biz bir avuç kadındık, cennete dokunduk” sloganı ile çıktı. Kitapta Cennet kadınları ve İslam’da örnek kadın şahsiyetler kaleme alınıyor.

Yazar Eda Bildek, “Cennet annelerin ayakları altındadır!” mealindeki hadisin ifadesine binaen başarılı bir çalışmaya daha imza attı.

başliksiz-1.20140429112204.jpgBildek’in derlediği kitap, “Asrın temiz pak annelerine; Kur’an’ın örnek verdiği cennet çiçeklerine; Tüm asr-ı saadet kadınlarına ve en çokta bir rüya ile ‘bendensin!” diye yüreğime cennet kadınlarını düşüren Hümeyra’ya yani; Hz. Aişe’ye ithafen!” cümleleriyle aralanıyor ve Hz Aişe’nin hayatını aktarıyor okuyucusuna.

Kitapta kimler var?

Cennet Kadınları kitabında Hazal Taş “Hz. Zeynep”, İpek Acar Sert “Hz. Zeynep” Safiye Çetinkaya “Hz. Hatice” ve ““Hz. Sümeyye”, Alpnur Kahvecioğlu “Hz. Rabia” ve “Hz. Fatıma”yı, Melek Mahya Gürses “Hz. Amine”, Arzu Konan “Hz. Rabia”, Ümmiye Yılmaz Erçevik “Hz. Meryem”, Sevda Kıdeyş “Hz. Hifa”, Nur Dinçkan: “Hz. Fatıma”, Semra Meral “Hz. Asiye”, Eda Bildek “Hz. Aişe” ve “Hz. Hacer” annelerimizi kaleme alırken, kitapta dikkat çeken diğer bir isimde, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nden ismine aşina olduğumuz Huzeyme Yeşim Koçak imzasını taşıyan, “Fatıma Bintü İbni’l- Müsenna”ı Cennete dokunan kadınların hikayelerine yer veren “Cennet Kadınları”nda okuyabilirsiniz.

Cennet Kadınları” arka kapak yazısı

Dışarıda mevsim, havada çığlık çığlığa kuşlar, toprakta karıncalar zikrederken yaratıcıyı, bir kadının kalbinden yükselir bir erkek ve ellerinde büyür masum bir bebek… Kadının dokunduğu yerden açar umut çiçekleri. İnsana bahşedilmiştir kur-an’ın yükü ve merkezine edep diye inşa edilmiştir kadın. Her şey bir kadının varlığında hayata kavuşur. Bu yüzden kur-an, cahiliye döneminin itilmiş ve horlanmış kadınını fezaya yükseltmiştir, Allah resulünün ışığından.

Diri diri toprağa gömülen, pazarlarda köle diye satılan kadına dokunmuştur İslamiyet.

Ve bu kutsal kadının kendisine Hz Aişe’nin öğrenme, Hz. Hatice’nin vefa, Hz Asiye’nin bataklık içerisinde bile kurtuluş çiçeği olarak açan ruhunu örnek almasını işaret etmiştir. Kadın kendine değer vermeyi unutup, çirkinliklerden sıyrılamadığı gün, eli sopalı, kalbi karanlık erkekler yetişmeye başlamıştır bu ülkede. Sonra bu erkekler kadını daha da kayıplaştırmış, eksikleştirmiştir. Bir kadını değersizleştirmekle başlamıştır, yıkılan yuvaların resmi. Ülkemizde çağdaş kadın diye çizilen resimlerin ardında İslam’ın yücelttiği kadını yıkan darbeler sinsice işlenmiştir.

İşte çağımızın cehaletinden arınmak için Cennet kadınlarının en güzel örnekleri olan Hz. Âmine, Hz. Hatice, Hz. Meryem, Hz. Aişe, Hz. Asiye, Hz. Sümeyye, Hz. Fâtıma, Hz. Zeynep, Hz. Rabia, Hz. Hifâ gibi mukaddes kadınların hayatına yolculuk etme vakti. Kadın, iki hece alfabede… Oysa bir hayat risalesi gönüllerde…

Antoloji türünde yayımlanan kitap “Cennet Kadınları” 400 sayfadan oluşuyor. Kitap, Eda Bildek derlemesi ile Paradoks Yayınları tarafından neşredildi.