BIST 9.390
DOLAR 34,43
EURO 36,29
ALTIN 2.837,00
HABER /  MEDYA

Cengiz Çandar zehir zemberek

Öğrenci evi tartışmasında Radikal yazarı Cengiz Çandar doğrudan Erdoğan'ı hedef alarak yazdı. Çandar, Erdoğan için 'keyfileşti, otoriterleşti' dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Öğrenci evleri tartışmasında en sert yazılardan biri Radikal si'nin ünlü ismi Cengiz Çandar'dan geldi.

Çandar tartışmayı Erdoğan'ın kişiliği ve değişimi üzerine oturttu. Eleştirileri hem ağır hem kızdıracak türden oldu.

Başbakan'ın öğrenci evleriyle ilgili düşüncesini "kaba devletçi çıkış" olarak yorumlayan Çandar, Erdoğan için "‘Zina tartışması’ geri gelmiyor; daha kötüsü oluyor. Devlet’, ‘patron’un keyfine göre, üniversite gençlerinin yaşam alanlarına ve yatak odalarına girmeye hazırlanıyor" dedi.

ERDOĞAN'IN KAFA YAPISI

"Bu kafa yapısı nedeniyle, Gezi gibi mükemmel bir Türkiye’yi daha geliştirecek bir demokratikleşme fırsatını heba etti. Gezi’ye birlikte sertleşti. Sertleşikçe, dış ve iç politikada ‘mezhepçilik’ten iç politikada ‘kendisi ve diğerleri’ ayrımını yapacak kadar keyfileşti ve otoriterleşti.

BÜLENT ABİ'Yİ BİLE AÇIĞA DÜŞÜRDÜ

Nitekim, son tartışmada, pek özel bir marifeti olmayan danışmanını ve ‘muhafazakâr-dindar’ dünyanın ‘Bülent Abi’si’ni bile açığa düşürmeyi dert edinmedi.

ESKİ İLE YENİ ERDOĞAN ARASINDAKİ FARK

Yıllar öncesiyle bugün arasındaki çok ‘temel fark’, Tayyip Erdoğan’ın ‘muhafazakârlık’ ya da ‘muhafazakâr demokrat’ pozisyon üzerinden hareket etmekten ziyade, şahsi bakış açısını ve yaklaşımını ‘devlet gücü’yle yürürlüğe koyma eğiliminin yansımasıdır.

Yani, ‘zina tartışması’ döneminde ‘devlette yer tutmaya çalışan’ Tayyip Erdoğan’dan ‘devlet’i kendisine ‘hasım bellediği’ herkese ve her şeye karşı kullanma eğilimindeki bir Tayyip Erdoğan’a evrilmiş durumdayız.

ZİNA'DAN DAHA KÖTÜSÜ OLUYOR

‘Zina tartışması’ geri gelmiyor; daha kötüsü oluyor.
Ne oluyor?
‘Devlet’, ‘patron’un keyfine göre, üniversite gençlerinin yaşam alanlarına ve yatak odalarına girmeye hazırlanıyor.

HİÇBİR ÜLKEDE BÖYLESİ YOK

Hiçbir ‘hukuk devleti’nde böyle bir şey olamaz. ‘Hukuk devleti’ olan demokratik ülkelerde, devlet kişinin keyfine göre şekillenmez. Yasalar ona göre çıkmaz, ‘yasal düzenlemeler’ ona göre yapılmaz.

Demokratik hukuk devletlerinde, ‘sandık’, her türlü keyfiliğin ve devlet müdahaleciliğinin ‘meşru gerekçesi’ olarak sunulmaz.