Cenaze namazında tabuttan yaklaşık 200 metre uzaklıkta saf tutuldu.
Abone ol
Kırım-Kongo hastalığı kuşkusuyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 72 yaşındaki Kiraz Arslan'ın cenazesi sağlık personeli gözetiminde defnedildi
Sivas'ta, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı kuşkusuyla tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşamını yitiren Kiraz Arslan'ın cenazesi, sağlık personeli gözetiminde köyünde toprağa verildi. Cenaze namazında tabuttan yaklaşık 200 metre uzaklıkta saf tutuldu.
Tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşamını yitiren 8 çocuk annesi 72 yaşındaki Kiraz Arslan'ın cenazesi, önceki gün akşam saatlerinde ambulansla Akıncılar ilçesine bağlı Yusufşeyh köyüne getirildi.Sabaha kadar burada bekletilen cenaze, köy mezarlığı önünde kılınan namazın ardından toprağa verildi.
MEZAR KİREÇLENDİ
Özel giysili sağlık görevlisi gözetiminde yine özel giysili köylüler ve yakınları tarafından taşınan tabuta, koruyucu elbiseden giymeyenlerin dokunmasına izin verilmedi. Yaklaşık 2.5 metre derinliğe tabutla gömülen cenazenin üzerine ve mezarın içerisine birkaç kez kireç döküldü. Muhtar Burhan Duran, cenaze gömülürken köylülerden mezarlığa yaklaşmamalarını istedi. Defin işleminin tamamlanmasının ardından köylüler ve sağlık görevlisinin giydiği özel kıyafetler yakıldı. Cenaze töreni sırasında jandarma ekiplerinin köyde güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Cenazeye, Arslan'ın İstanbul'da yaşayan çocukları, yakınları ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.
SİVAS
Karnındaki keneyi katranla öldürdü
Adana'nın Kozan ilçesinde kene tarafından ısırılan Mustafa Eldaş, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındı. İlçeye bağlı Yukarıgeçili köyünde hayvancılıkla uğraşan Mustafa Eldaş (65), önceki gün karnında kene olduğunu fark edince, hayvanlarına uyguladığı gibi kenenin yapıştığı bölgeye katran sürdüğünü söyledi. Daha sonra karnından cımbızla çıkardığı keneyle Adana Numune Hastanesine gittiğini belirten Eldaş, acil serviste kendisine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle iğne yapıldığını ve kan örneğinin alındığını belirtti.
ADANA
Hastalığın kanatlı itlafı ile ilgisi yok
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, "kuş gribi hastalığı yüzünden tavukların toplu olarak imha edildiği, kene toplama işlevini yerine getiremediği, buna bağlı olarak da kırım kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığının arttığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de ilk KKKA hastalığının 2002'de ortaya çıktığı, ancak söz sonusu tarihte kuş gribi (tavuk vebası) veya başka bir hastalık nedeniyle herhangi bir kanatlı itlafının söz konusu olmadığına dikkat çekildi. Bugüne kadar Türkiye'de 22 ilde KKKA hastalığı vakasına rastlandığı, bu illerde 11 kuş gribi mihrakı ve 5 bireysel vaka tespit edildiği, 70 bin kanatlının itlaf edildiği anlatılan açıklamada, bunun kene popülasyonunu etkileyecek bir sayı olmadığı vurgulandı.
ANKARA
Kaynak:Yenişafak