BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,84
ALTIN 2.823,15
HABER /  GÜNCEL

Cenaze yıkanırken şok geçirdiler

Fethiye'de silahlı saldırıda hayatını kaybeden kişinin ailesi cenaze sırasında bir kez daha yıkıldılar..

Abone ol

Muğla'nın Fethiye ilçesinde benzin istasyonundaki silahlı saldırıda hayatını kaybeden 2 kişiden 1'inin cesedinin, bir İngiliz vatandaşının cesedi ile karıştırıldığı iddia edildi.

Alınan Bilgiye göre, Fethiye-Antalya karayolunun 15. kilometresinde bulunan B.K'ya ait benzin istasyonunda 2 gün önce yaşanan silahlı saldırıda yaşamını yitiren istasyon çalışanları Asım Dağlı (30) ile Mustafa Kökçü'nün (28) cenazeleri, aynı gün savcı tarafından kesin ölüm nedenlerinin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

CENAZELER KARIŞTI İDDİASI

Olayda yaşamını yitiren 2 kişin cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumundaki incelemenin ardından bu sabah saatlerinde Fethiye Devlet Hastanesi tarafından ailelerine teslim edildi.

Yakınları tarafından cenazeleri teslim alınan Asım Dağlı'nın cenazesi toprağa verilmek üzere Karaçulha beldesine, Mustafa Kökçü'nün cenazesi ise Bozyer köyüne götürüldü.

Mustafa Kökçü'nün cenazesi evinde yıkanırken, yakınları ve cenazeyi yıkayan görevli, tabuttaki cesedin Kökçü'ye ait olmadığını ve tabuttaki cenazenin yabancı uyruklu bir erkeğe ait olduğunu fark etti.

Bu gelişme üzerine panik yaşayan Kökçü'nün yakınları, Fethiye Devlet Hastanesi ile yaptıkları görüşmede cenazenin bir süre önce rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren İngiliz vatandaşı Garry Robert Sangster'a (46) ait olduğunu öğrendiler.

Acılı aile, İngiliz vatandaşının cenazesini tekrar tabuta koyarak Fethiye Devlet Hastanesine teslim etti. Yapılan incelemenin ardından Mustafa Kökçü'nün cesedi ailesine teslim edildi.

Bu arada, olayda yaşamını yitiren Asım Dağlı'nın cenazesi de Karaçulha beldesinde düzenlenen törenin ardından, belde mezarlığında toprağa verildi.

Karaçulha Beldesi Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, cenazelerin karışması yüzünden Mustafa Kökçü'nün cenazesinin gecikmeli olarak toprağa verileceğine işaret ederek, ''Aldığım bilgiye göre aileye yanlış cenaze verilmiş. Bu nedenle yapılacak olan tören de bir gecikme yaşanacak'' dedi.

Olayda, cenazesi karıştırılan kişinin yakınları ise olayın üzüntüsü içinde olduklarına işaret ederek, yaşanan karıştırılma olayı ile ilgili konuşmak istemediklerini söylediler.

FETHİYE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Birol Durukan, AA muhabirine olayı doğrulayarak, şunları söyledi:

''Olayda yaşamını yitiren 2 kişinin cenazeleri hastanemize dün akşam gelmiş. İddialarda adı geçek kişin cenazesini kayınpederi teslim almış. Teslim alma işlemi sırasında teşhis işlemi yapılmış ve işlemin ardından cenaze teslim edilmiş. Yaşanan karıştırılma olayı bizden değil cenazeyi teslim alan kişiden kaynaklanmış. Hatta yanlış cenazeyi aldığını fark eden kişi, daha sonra hastanemize gelerek, 'Olayın üzüntüsü ile yanlış cenazeyi almışım' diyerek özür dilemiş. Olayda bir ihmal veya kusur varsa gereğini yapacağız.''