Olmaz demeyin bu iddia da gerçeklik payı çok yüksek! Evet Cem Yılmaz'ın Yahşi Batı filminde bir çok sahne copy past!
Abone ol'Göbeğiylegururduyangiller'den olan Cem Yılmaz, rolü için herhangi bir fiziksel değişime gitmese de, yıllardır alışık olduğumuz ince bıyıklarının, yerini 'palavari' bıyığa bırakması dikkat çekiyor. Kovboy çizmeleri, deri ceketi, cep saati ve boynundaki muskasıyla bıçkın bir Osmanlı yiğidi profili çizen Cem Yılmaz, elinden düşürmediği revolveriyle de Polat Alemdar'ın karizmasını çizecek gibi!..
G.O.R.A ve A.R.O.G filmlerinde canlandırdığı 'robot 216' rolünden kurtulan Ozan Güven, yeni karakteriyle bir hayli konuşulacağa benziyor. Keza aynı şekilde Demet Evgar da... Güneşi Gördüm filminde bağrı yanık bir anayı oynayan başarılı oyuncu, Yahşi Batı'da eline aldığı iki revolveriyle 'yahşi' bir kovboy olarak karşımıza çıkıyor. Özkan Uğur'un Kızılderili'yi, Süleyman Turan'ın şerifi canlandırdığı filmde Zafer Algöz, Dilek Çelebi, Ferdi Sancar, Mazlum Çimen, Tuncay Özinel, Cansu Dere, Uğur Polat ve Yılmaz Köksal gibi önemli isimler rol alıyor.
Senaryosunu Cem Yılmaz'ın yazdığı, yapımcılığını ve yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın üstlendiği Yahşi Batı filminde, 1800'lü yılların sonunda dönemin Osmanlı padişahı tarafından bir görev için Amerika'ya gönderilen iki Teşkilât-ı Mahsusa üyesinin (Lemi Bey ve Aziz Bey) başına gelen olaylar anlatılıyor. Komedi-Western tarzındaki film, kovboy filmlerindeki klişeleri ti'ye alıyor. 1800'lü yıllar deyince aklınıza hemen Yahşi Batı'nın da G.O.R.A ve A.R.O.G'daki gibi bilim-kurgu olacağı gelmesin. Yahşi Batı'da, Yılmaz'ın önceki filmlerinde olduğu gibi ışınlanma, uzaya çıkma gibi atraksiyonlar yok! İstanbul Kemerburgaz'da gerçekleşen çekimler 6 buçuk hafta sürecek ve film Ocak 2010'da vizyona girecek.
Cem Yılmaz patatesleri bile taklit etmiş!
Cem Yılmaz, 2006'da vizyona giren Hokkabaz filminden sonra gazeteci Savaş Ay'ın hışmına uğramış ve senaryonun çalıntı olduğu iddialarına maruz kalmıştı. Ünlü komedyenle A.R.O.G'un çekimlerinden önce 12 Nisan 2008 tarihinde bir röportaj yapmıştık. Şakayla yönelttiğimiz "A.R.O.G'un senaryosu da 'çalıntı' mı?" sorusunu, Cem Yılmaz aylar sonra başına geleceklerden habersiz bir şekilde kahkaha atarak cevaplamıştı: "Çok olağandır o, devamlı senaryo çalarım, beni bilirsiniz! Artık bunlara alıştık. Bunlar bizim memleketimizin gülleri! Yapacak bir şey yok. Böylesi durumlarda hasıl olan duygu, üzülmek oluyor." Medya, film vizyona girince, A.R.O.G'u bir Fransız filminden taklit olduğu gerekçesiyle topa tutmuştu. Basın gösteriminde gülmekten konuşamayan gazeteciler, bir gün sonra köşelerinde hiç gülmediklerini beyan eden yazılar yazmıştı!
Cem Yılmaz'ın filmleri 'copy-paste' olduğundan elimize geçen fotoğrafları didik didik inceledik! Ve gördük ki, atlardan tutun da revolverlere kadar setteki her şey Western filmlerinden çalıntı! İnanmayacaksınız belki ama pazarda satılan patateslerin şekilleri bile, Fred Zinnemann'ın 1952 yapımı Kahraman Şerif (High Noon) filmindekilerle tıpa tıp aynı!