BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Cemil Çiçekten darbe tepkisi

Çiçek darbe iddialarına tepki göstererek bu tür söylemler şimdiye kadar gösterilmiş çabalara ters düşer dedi ve ekledi;

Abone ol

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin demokratikleşme yolunda önemli mesafeler aldığı, demokratik standartları yükselttiği dünyaca kabul görürken, anti demokratik kavramların telaffuzunun bile kendisine ters geldiğini belirterek, ''Bu ana kadar gösterilen çabalara, gayretlere, her şeye yazık olur'' dedi.

Çiçek, Sabah Gazetesi tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen, ''Temiz İnternet'' toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Çiçek, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki ''darbe girişimi'' iddialarına ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

''Bu iddiaların önünü sonunu görmeden, okumadan, iddia sahipleri bunu açıkça teyit etmeden, bunları konuşmak bile Türkiye'ye zarar verir, diye düşünüyorum. Türkiye'nin demokratikleşme yolunda önemli mesafeler aldığı, demokratik standartları yükselttiği dünyaca kabul görürken, bu yönde ciddi çabalar yapılırken, anti demokratik kavramların telaffuzu bile bana ters gelir. O yüzden siz ne bu soruyu sormuş olun, ne ben cevaplamış olayım. Artık, şu kadar yıllık demokrasi ve darbeler tecrübesinden sonra halen aynı şeyleri konuşacaksak, ülkeye de yazık, demokrasimize de yazık. Bu ana kadar gösterilen çabalara, gayretlere her şeye yazık olur.

BUNLARI GERİDE BIRAKMAMIZ LAZIM

Çiçek, iddiaların cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gündeme getirildiğini ifade eden gazeteciyi ise şöyle yanıtladı: ''Ben bilmem. Kim getiriyorsa... Bırakın cumhurbaşkanlığı seçimi öncesini, hiç bir zaman bu lafların konuşulmasını doğru bulmuyorum. İster bugün konuşulsun, ister bir sene evvel. İsterse 5 sene sonra... Artık bunları geride bırakmamız lazım. Yani, artık demokrasi bu tür hastalıklardan kendisini kurtarmalıdır. Başka şeyler konuşalım, bunların Türkiye'ye hiçbir faydası yok.''