BIST 9.140
DOLAR 34,25
EURO 37,65
ALTIN 2.925,96
HABER /  POLİTİKA

Cemaatten AK Parti'ye de Sarıgül'e de kötü haber

Dershane kavgasıyla hükümete cephe alan cemaatin seçimlerde ne yapacağı konuşuluyor.

Abone ol

Anayasa referandumunda açıkça "evet" için kapı kapı dolaşan cemaatin yerel seçimlerde ne yapacağı merak ediliyor. Sarıgül'ün destekleneceği iddia edilse de Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan oyların yönlendirilmeyeceği açıklaası geldi.

Radikal si yazarı Cüneyt Özdemir, yapılan o açıklamayı yorumlayarak cemaatin ne Sarıgül'ü ne de cemaati memnun edeceğini yazdı. İddiaya göre cemaat seçimleri boykot edebilir. Bu sayede cemaatin etki gücü teste girmiş olacak.

İşte o satırlar...

Görülen o ki kriz bırakın bitmeyi, büyüyerek devam ediyor. Krizin çözümü için yeni hesaplaşma alanları oluşuyor.

İsterseniz önümüzdeki en somut hesaplaşma arenasında yerel seçimlerden başlayalım. Vazo kırıldığına göre cemaatin AK Parti’yi yerel seçimlerde desteklemeyeceği de netlik kazanmış durumda. Tabii bu durum CHP’nin içinde, başta Mustafa Sarıgül olmak üzere, pek çok farklı kesimde dışa vuramadıkları bir sevinç çığlığına dönüşmüş durumda. Öyle ya, eğer cemaatin oyları AK Parti’ye gitmeyecekse kime gidecek?

Mustafa Sarıgül’ün henüz aday bile olmadan sevincini kursağında bırakmak istemem ama dün cemaat adına bir açıklama yapan Gazeteciler Yazar Vakfı da cemaatin oylarının herhagni bir partiye gitmeyeceğini açıkça belirtti.

Yani cemaat yerel seçimlerde sandığa gitmek yerine boykot uygularsa sürpriz olmaz. Yani cemaat yerel seçimde sandığa gitmeyebilir. Sadece gitmemek ile kalmayıp gidilmemesi yönünde de tüm etkisini kullanabilir. Bu boykot AK Parti cephesi için de sürpriz olmayacaktır. Onlar da zaten cemaat ile ilgili planlarını seçim sonrasına ertelemişe benziyorlar.

Sandıkta bu boykotun etkisinin AK Parti oylarını nasıl etkilediğini görecekler ve ona göre hareket edecekler. Böylesine bir boykot girişiminin farklı sonuçları olacaktır. AK Parti’yi canla başla savunan kalemlere göre “Boykot etsinler de boylarının ölçüsünü görelim” şeklinde seslendirilen sonuçlar, aslında cemaatin bir şehir efsanesine dönüşmüş olan siyasi güçlerinin veya siyasete etkilerinin de bir testi olacaktır.