BIST 9.930
DOLAR 35,21
EURO 36,71
ALTIN 2.972,88
HABER /  MEDYA

Cemaatin yazarından Gülay Göktürk'e tepki

Zaman yazarı Bülent Korucu, cemaate yapılan operasyona destek veren Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk'e sert çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Gülen cemaatinin Bugün'de yazan Gülay Göktürk'ün, cemaatçi polislere yapılan operasyonu savunmasına Zaman gazetesi yazarı Bülent Korucu, "Gülay Göktürk nerede yaşıyor!" diyerek tepki gösterdi.


Geçen Cumartesi yayımlanan yazısınıda cemaate seslenen Göktürk "Cemaat’e yakın kalemler de her fırsatta aynı lafı tekrarlıyordu. 'Bütün bir Cemaat’i hedef tahtasına koyacağınıza, somut olarak suç iddialarınızı koyun ortaya. Tek tek şüpheliler hakkında adli süreçleri başlatın, kim ne suç işlediyse çıksın ortaya' diyorlardı" deyip "İstediğimiz bu değil miydi?" diye sormuştu.

GÜLAY GÖKTÜRK'ÜN OPERASYONA DESTEK VERDİĞİ YAZISI (TIKLA-OKU)

Gülay Göktürk'ün bu sözlerine Zaman'daki köşesinden yanıt veren Bülent Korucu, "Gülay Göktürk, saygı duyduğum yazarlardan biri. Ancak Çağlayan Adliyesi’ndeki skandal konusundaki yaklaşımını anlamakta zorlanıyorum. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından bugüne Türkiye’de yaşamayan birinin kaleminden çıkmış gibi yazılar yazıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

Bülent Korucu'nun bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

SORGUYU İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Göktürk, doğal yargıç ilkesinin yerle bir edildiği konuşulmasın istiyor. Özel kanunla kurulmuş, seçilerek atanmış hâkimlerin vereceği kararlardan dünyanın her yerine kuşku duyulur. İstediği kararları vermeyen hâkimleri mitinglerde azarlayan, hesap sormakla tehdit eden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın görmezden gelinmesini bekliyor. Gözaltı kararlarını veren ve sorguyu fiili işkenceye dönüştüren yargıçların aynı zamanda yolsuzluk şüphelilerini tahliye ettiğini basit tesadüfler olarak algılamamızı umuyor.

'KAÇ İSMAİL' OLAYININ RUTİN BULUNMASINI UMUYOR

İranda Babek Zencani tutuklu ve mal varlığına el konulmuşken, Türkiye’de Reza Zarrab’ın yatıyla tatil yapmasını eleştirmenin altında farklı amaçlar arıyor. Yargıcın odasındaki esrarengiz şahısların ‘kaç İsmail kaç’ talimatıyla sırra kadem basmasının hayatın olağan akışına ve adliye rutinine uygun bulunmasını umuyor. Göktürk, kanuni sürede hâkim önüne çıkarılmadıkları için gözaltı süreleri dolan, onun için ‘muhafaza altında tutmak’ gibi kanunda ve literatürde yeri olmayan uygulamaya polislerin inkıyat etmesini mi tavsiye diyor? Savunma hakkını yok eden, talepleri tutanağa ‘paşa gönlüne’ göre geçiren ve tutanaktan örnek alınmasına bile karşı çıkan bir yargı sürecine sessiz kalınmasını öneriyor. Aksi tavırları ‘paralel yapı’ iddiasının delili olarak sunarak aba altından sopa gösteriyor.

100 BİN İŞADAMI FİŞLENDİ 

Göktürk, mahkeme safahatı dışındaki gelişmeler hakkında da bilgisi yok gibi davranıyor. 100 binin üzerinde işadamının fişlendiğini ve 28 Şubat benzeri taktiklerle diz çökmeye zorlandığını hiç duymamış sanki! Diz çökmeyenlerin yok edilme tehdidi altında olduğuna da herhalde ihtimal vermiyor. Dershanelerin kapatılmasının ekonomik ya da eğitim politikalarıyla ilgili olmadığını biliyor oysaki. Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye’de yapılamayışının hukuki ve insani izahı olmadığının da farkında. “Onlara su da yok, stadyum da” sözleri ve uygulamasının herhangi bir liberal ilke ile bağdaşmadığını da gördüğünü umuyorum. Üçüncü kata gelinmiş izinli, ruhsatlı okul binasını yeşil alana dönüştürme sihirbazlığını nasıl izah ediyor meraktayım.

GÖKTÜRK'ÜN TÜRKİYE'DE YAŞADIĞINDAN CİDDİ ŞÜPHEM VAR 

Hem mahkemede hem de mahkeme dışında bunca hukuksuzluk yaşanırken yükselen itirazları “paralel yapı” delili olarak sunmayı etik bulmuyorum. Polisleri tutuklatarak oluşturulan algının temel yapılıp üstüne daha büyük binlerce proje dava açılacağını Başbakan bizzat söylüyor. Yüzlerce sivili içeri tıkmak için bu temelin kullanılacağından Göktürk haberdar değil mi? Sorgulamayı yapan sulh ceza yargıcının tutuklamaya gerekçe yapılan dinleme kararlarından üçte birini yani 154’ünü imzaladığını okumuyor mu? Tabii hâkim ilkesine aykırı biçimde, darbe dönemlerini hatırlatırcasına özel kanunla kurulmuş mahkemeye güvenilmesini talep ediyor Gülay Hanım.

Göktürk’ün Türkiye’de yaşadığı konusunda ciddi şüphelerim var.