BIST 9.420
DOLAR 34,41
EURO 36,28
ALTIN 2.837,29
HABER /  MEDYA

Cemaatin önündeki 3 seçenek?

Dershane savaşı deniyordu ama artık 'iktidar savaşı' olarak görülüyor. Peki Cemaat bundan sonra ne yapar? Bu meydan muharebesi nasıl gider?

Abone ol

İNTERNET HABER - Dershaneler üzerinden başlayan savaşın siyasi bir boyutu olduğu artık gün gibi aşikar... Hükümete yakın kalemlerde bunun dershane değil 'iktidar' savaşı olduğunu doğruluyorlar.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi dün kaleme aldığı yazıda Cemaatin asıl hedefinin Başbakan Erdoğan'ı tasfiye etmek olduğunu iddia etmişti.

Selvi'ye göre Cemaat, Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasını önlemek istediği gibi AK Parti'yi de Erdoğan'sız dizayn etmek istiyor. (HEDEF ERDOĞAN CEMAATE YEDİRMEYİZ HABERİ İÇİN TIKLAYIN)

Bugün Cemaat analizleri ve muhafazakar partilere yönelik isabetli tahminleri ile bilinen isim Vatan si yazarı Ruşen Çakır'dan da dikkat çeken bir yazı geldi.



Bu savaşta 'Cemaat ne yapar?' sorusunun yanıtını irdeleyen Ruşen Çakır, 3 seçenek olduğunu söylüyor;

1) Sert muhalefet, yani direniş;
2)
Yumuşak, zamana yayılmış itiraz/şikâyet/lobi süreci;
3)
İtaat.

Bunlardan hangisi olursa olsun, cemaat savunma pozisyonunda olacaktır. İnisiyatifi yeniden ele geçirmesi içinse hükümetin (Erdoğan’ın) bu veya başka bir konuda (örneğin Kürt sorunu/çözüm sürecinde) bariz ve ciddi bir hata/hatalar yapması gerekecek.

BUNDAN SONRA NE OLUR?

(...) Nice sorun, engel ve badireyi aşarak küresel bir güç hâline gelen Gülen hareketinin en büyük özelliklerinden biri değişen konjonktürlere hızla uyum sağlayabilmesidir. Bu sefer de böyle olması kuvvetle muhtemel. Cemaatin dershane işini tadında bırakıp muharebenin bir sonraki aşamasına gereksiz bir şekilde aşırı yıpranmış olarak girmek istemeyeceğini tahmin edebiliriz.

Peki bir sonraki safha ne olur? Şu ana kadarki işaretler ve yorumlardan hareketle “yerel seçimler“ diyebiliriz ancak öncesinde de pekâlâ başka gerginlikler yaşanabilir.