BIST 9.461
DOLAR 34,42
EURO 36,42
ALTIN 2.837,18
HABER /  GÜNCEL

Cemaat Avcı'ya tuzak mı kurdu?

Hanefi Avcı'nın gözaltısıyla başlayan tartışma hararetlendi. Cemaatin tuzak kurduğu iddialarına Gülerce cevap verdi.

Abone ol

Yargının Hanevi Avcı kararı tartışmaları da hararetlendirdi. Avcı'nun yazdığı kitap nedeniyle cemaatin hedefi haline geldi iddialarına Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'den geldi. Gülerce, Avcı'nın yasak ilişkisini gündeme getirdi, kitabını ise bu yüzden yazdığını iddia etti.

Gazeteci Hüseyin Gülerce, gözaltına alınan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın gayrımeşru ilişkisi, "Devrimci Karargah" üyesi bir kişiyle yaptığı görüşme nedeniyle başına gelecekleri önlemek amacıyla kitap yazdığını savundu.

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak NTV’ye konuştu.

Hüseyin Gülerce, şunları söyledi:

“Sayın Avcı’nın bir bayan edebiyat öğretmeniyle meşru olmayan bir ilişkisi çıktı. Avcı’nın, buna bağlı telefon dinlemeleriyle kendisinin de Devrimci Karargah örgütünün içindeki bir isimle telefon görüşmesi yaptığını biliyor olması, başına gelecekleri önleme amacıyla kitap yazması ve başına bunlar gelince de ‘Gördünüz mü, bir kitap yazdım başıma bunlar geldi’ demesini de düşünmüş olması gerek.

Ben şuna üzülüyorum, 'hoyratça' deniyor ama şu an içerde olan başka emniyet müdürleri de var. Ankara’da yüksek derecede tutuklanan emniyet müdürleri var. Toplum içinde yüksek kesimdeki kişilerin hata yapmayacağı, suç işlemeyeceği algısını yaratmak doğru değil.

GAYRİ

Mesela bu gayrımeşru ilişkiyi cemaat mi sağladı? İnsanların zaafları oluyor, bu zaaflardan başına bir şey geliyor. O da bunu başka tarafa çekiyor.

Bu savcılığın bir operasyonu. Şimdi bunu, 'hükümetin bir isteği, yargıyı hükümetin bir oyuncağı, onların kontrolünde bir rol biçmek' bence çok yanlış. Yargıya herkes saygılı olmalı. Bu tür insanların böyle durumlara düşmesi çok üzücü. Bırakalım yargı bu işi halletsin. Biz de yargısız infaz yapmayalım.

Bir konu adliyeye gidince hemen 'O iyi bir insandır, hoyratça yakalamalar' oluyor deniyor. İsmi bilinen insanlar yanlış yapamaz mı? Örnekleri çok. Askeri mahkemede yargılanan bir Deniz Kuvvetleri Komutanı yolsuzluk yüzünden suçlu bulundu ve rütbeleri söküldü.

Yargıda böyle bir cemaat gücü ne zamandan beri söyleniyor, Ergenekon davasından beri. Daha önce gidilememiş insanların üzerine gidilince 'Bu cesaret nereden geliyor?' diye soruluyor. 'Mutlaka falanlar, filanlar var' deniyor. Hepimiz adalet istemiyor muyuz?"