BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Cem Uzan'dan eşine yeni suçlama

Alara Uzan'ın "geçimsizlik" nedeniyle açtığı boşanma davasına İstanbul'da başlandı. Cem Uzan'ın avukatları, gizlilik kararının kaldırılmasını istedi.

Abone ol

Uzan boşanma davasında eşinin çocuklarını kaçırdığını iddia etti...
Cem Uzan, Alara Uzan’ın açtığı boşanma davasında avukatları aracılığıyla ilginç bir talepte bulundu.

Beykoz Aile Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya taraflar katılmazken, Cem Uzan’ın avukatları mahkemeye, dava dilekçesine cevaben bir dilekçe sundu. Bunun üzerine Alara Uzan’ın avukatı iki çocuk ve taraflar açısından ve tanıklarında dinleneceğinden, davanın gizli görülmesini talep etti. Hakim Uzan çiftinin boşanma davasının gizli görülmesine karar verdi.

Çocuklarımı kaçırdı

Duruşmada, Uzan’ın avukatları anne Alara Uzan’ın babadan habersiz çocuklarını Fransa’dan kaçırıp Türkiye’ye getirdiğini ileri sürdü. Avukatlar Alara Uzan hakkında Cem Uzan’ın çocuk kaçırmak suçundan dava açtığını belirtti. Uzan’ın avukatları tarafların Uluslararası evlilik sözleşmesine göre, daha önceden Paris’te açılmış bir dava olduğundan mahkemenin yetkisiz olduğunu boşanma davasının Paris hukuk mahkemelerinde görülmesi gerektiğini söyledi. Yaklaşık bir saat süren dava ertelendi.

‘Çocuklarını çok özlüyor’

Duruşmaya destek için geldiğini belirten Emin Şirin de Uzan’ın avukatlarından bilgi aldı. Uzan ile bir gece kulübünde eğlenirken çekilen fotoğraflarının yayınlanmasından sonra sadece telefonla görüştüğünü söyleyen Şirin, “Cem olayların bu hale gelmesinden dolayı çok üzgün. Çocuklarını çok özlüyor. Arkadaşım olduğu için duruşmayı izlemeye geldim. Evliliğinin bu hale gelmesini istemiyordu” dedi. Uzan’nın avukatı Celal Ülger ise davanın uluslararası boyut kazandığını ifade ederek, “Cem ve Alara Uzan arasında Paris’te görülmüş bir boşanma davası var. Bu dava görülürken Alara Uzan çocukları alıp İstanbul’a gelip bu davayı açmıştır. Bize davanın Paris’te görülmesini talep etti” dedi.