BIST 8.860
DOLAR 34,23
EURO 37,30
ALTIN 2.932,26
HABER /  DÜNYA

Çelik’ten Türk markasına büyük övgü

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, mobilya sektörünün, stratejik bir sektör haline geldiğini belirterek, “Sırtınızı dayadığınız yerde Türk ...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, mobilya sektörünün, stratejik bir sektör haline geldiğini belirterek, “Sırtınızı dayadığınız yerde Türk markasının olması, onun ekonomik getirisinden çok daha öte bir katkı sağlayacaktır” dedi.
Bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak için kente gelen Bakan Çelik, Adana Havalimanı’nda Vali Hüseyin Avni Coş, milletvekilleri ve partililerce karşılandı. Burada bir partilinin kucağındaki bebeği alarak seven Çelik için, “Adana seninle gurur duyuyor” sloganları atıldı. Bu yıl 7.’si düzenlenen ve 100 firmanın katılımı ile gerçekleşen Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katılımı ile açıldı.
Havalimanındaki karşılamanın ardından Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 7. Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’na katılan Çelik, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile birlikte fuardaki stantları gezerek, ürünlerle ilgili bilgi aldı. Fuara katılan sektör temsilcileriyle sohbet eden Çelik, açılışta yaptığı konuşmasında çevre illerin, Adana’daki sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, fuarda güzel bir tablo oluşturduğunu ifade etti. Çelik, “Adana’nın bölgesel merkez olma konumunu pekiştiren, bölgesel cazibe merkezi olma konumunun yeniden altını çizen bir tablo. Bu fuar geçmiş yıllarda da çok başarılı bir fuardı. Bu sene de daha şimdiden 100 firmanın katılması, gerek bölgedeki pek çok ilin katılımının sağlanması gerek hedeflediği 50 bin kişilik ziyaretçi sayısıyla şimdiden istisnai bir yer edinmiş durumda. Burada geçmiş yıllarda da kendini artan bir ivme ile bu fuar kendini geliştirmiştir” diye konuştu.
Mobilya sektörünün dünyanın pek çok ülkesinde stratejik sektörü haline gelmesiyle Türkiye için de daha önemli bir konumda olduğunun altını çizen Çelik, “Önemli ülkelerin gayrisafi milli hasılasında bu sektörün aldığı yer, ayrıca bu sektörün ülkelerin imajına bulundurduğu katkı, ürettiği ekonomik değerin çok üzerinde bir işleve sahip oluyor. Nihayetinde biz insanların sırtını yasladığı yerde Türk markasının olmasını her şeyden daha çok önemseriz. Sırtınızı dayadığınız yerde Türk markasının olması onun ekonomik getirisinden çok daha öte bir katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

"HEP BERABER BU FUARA ULUSLARARASI BİR BOYUT KAZANDIRALIM"
Çelik, Türkiye’de çok daha kaliteli işler yapıldığını ve çok daha değerli sanat ürünlerine benzer ürünler ortaya konulduğunu kaydederek, bu fuarda tasarımın pazarlanmasının her şeyden daha önemli olduğunu söyledi. Ar-Ge ve tasarıma sektörün diğer dinamiklerinden daha geri planda bir bütçe ayrıldığını hatırlatan Çelik, “Özellikle bu sektör için geçerli olmak üzere tasarım meselesine özel bir önem verilmesi, dünyada tasarımın geldiği nokta ile bizim bulunduğumuz nokta konusunda paralellik bulunmasına özel bir önem verilmesi fevkalade önemlidir. Önümüzdeki yıllarda inşallah hedefimiz şu olmalıdır; bu sektör Adana’da, bu fuar bölgemize bir merkez olduğu gibi buna uluslararası katılımın sağlanması için şimdiden çalışmaya başlayalım. Elimizden geleni yapalım, hep beraber bu fuara uluslararası bir boyut kazandıralım” dedi.
Vali Coş ise Mobilya Fuarı’nın, diğer fuarlar gibi Adana’nın aynı zamanda ticaret merkezi olma ve fuar merkezi olma konumunu güçlendirecek çok iyi potansiyel olacak bir etkinlik olduğunu belirtti.
Tüyap Adana Fuarcılık Anonim Şirketi Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Adana başta olmak üzere Ankara, Hatay, Bursa, İstanbul, Kahramanmaraş, Yozgat, Mersin, Osmaniye’den 100 firmanın katılımı ile hazırlanan Adana Mobilya Dekorasyon 2013 Fuarı’nda, klasik mobilya ile birlikte ev mobilyaları, yemek odaları, yatak odaları, oturma grupları, modüler mobilyalar, bebe, çocuk, genç odaları, çekyatlar, kanepeler ve büro mobilyalarının sergileneceğini kaydetti. Ersözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Adana Mobilya Dekorasyon Fuarı 2012 yılında, 96 firmanın katılımı ile düzenlenmiş, 285’i yabancı 43 bin 350 kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Genel mobilya üretiminin yüzde 10’unu tek başına karşılayan ve klasik mobilya iskeleti üretiminde Türkiye’nin lideri Adana’da düzenlenecek fuar, özellikle klasik mobilya konusunda ülkemizin ve bölgesinin tek fuarı olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Her geçen yıl daha büyük kitlelere ulaşan fuar, sektörde bölgenin de beklenen etkinliği haline gelmiştir.”
Öte yandan, fuarın açılışına Bakan Çelik ve Vali Coş’un yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, AK Parti’li milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Fuar, 29 Eylül’e kadar ziyaretçilere açık olacak.
(İHA)