BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Cehenneme dönen aşk hikayesi

İşadamı Ömer Dilsiz'in hayatı aşık olup evlendiği Azeri kadın yüzünden cehenneme döndü

Abone ol

KONSOLOSLUKLARA otomobil satan Akatlar’daki Diplomat Ofis’in sahibi 57 yaşındaki işadamı Ömer Dilsiz, Azeri Diş Hekimi Zibeyda Damirova ile bir davette tanıştı. 15 gün birlikte yaşadılar. Ömer Dilsiz, Bakü’ye dönen Zibeyda Damirova’nın hamile olduğunu 3 ay sonra telefonda öğrendi. Zibeyda Damirova, Dilsiz’in gönderdiği 45 bin dolar ile "Azerbeycan’ın Etiler’i" olarak anılan Targovi semtinde lüks bir daire satın aldı. Ömer Dilsiz, aşkı uğruna 146 kez Bakü’ye gitti. 1995 yılında Fidan, 1996 yılında da Vugar adlı çocukları dünyaya geldi. 1998’de Bakü’de, sevgilisine 250 bin dolara 2 daire daha aldı.

ALDATMA BAHANESİ

Aynı yıl eşinden boşanan Ömer Dilsiz, Zibeyda Damirova ve 2 çocuğuyla Erenköy’deki dairesinde yaşamaya başladı. 2001’de Sevgililer Günü’nde evlendiler. Kızları Fidan, 7 yaşına gelince annesi Bakü’de okumasını istedi. Bakü’ye yerleştiler. Bir akşam Ömer Dilsiz’i bir kadının aramasını bahane eden Damirova, "Beni aldatıyorsun" diyerek kendisini terk etti. Evlilikleri üç yılı doldurduğunda Türk vatandaşlığına geçen Damirova, iki gün sonra boşanma davası açtı. Tüm mallar Damirova’nın oldu.

Zibeyda Damirova, çocukların başka bir erkekten olduğunu mahkemede beyan edince, Dilsiz kalp krizi geçirdi. Çocukların doğum belgelerine ulaştığında, baba adı hanesinde Devlet Başkanı İlham Aliyev’in halasıyla evli olan Nahçıvan Áli Meclis Başkanı Vasif Talibov’un adını gördü.

BASINDA YER ALINCA

İşadamı Ömer Dilsiz’in haberi, 25 Ağustos 2004’te Hürriyet’te yayınlanınca, televizyonlar ve Azeri gazeteleri de olaya yer verdi. Bunun üzerine Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu İbrahim Nebioğlu Yagubov’dan haksızlıkların giderileceği garantisi alan Ömer Dilsiz, Bakü’ye gitti. Havalimanından sorunsuz giriş yaptı. İşlemler için mahkemeye gittiğinde, gözaltına alınıp hiçbir açıklama yapılmadan 72 saat nezarette tutuldu. Eşini dövdüğü iddiasıyla mahkemeye çıkarıldığını belirten Dilsiz, yaşadıklarını "Hákim bana, Senin paran da gücün de bu insana yetmez. Direnmeyi bırak, verilen karara itiraz etme. Biz seni az bir cezayla kurtarırız. Yoksa cebine 50 gram esrar koyup hayatını karartırlar, dedi" diye anlatıyor.

PARMAĞINI KESTİLER

İki yıl hapis cezası aldı. Cezaevindeyken boşandı ve eşi çocukların velayetini aldı. Tek kişilik hücrede ensülin bulamadığı için kangren olan ayak parmağı baygın götürüldüğü hastanede kesildi. Hapisten çıktığı gün Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’ne sığınan Ömer Dilsiz, pasaportunun çıkarılması beklenmeden öldürülme korkusu nedeniyle acilen İstanbul’a gönderildi. Vasif Talibov’un adamları tarafından defalarca ölümle tehdit edildiğini belirten Dilsiz, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haber: Mustafa küçük
Kaynak: www.hurriyet.com.tr