BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Cehavir önünde protesto

Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç, kız çocuğa dayak olanını Cevahir önünde basın açıklaması yaptı.

Abone ol

Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç, Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde 7 yaşındaki bir kız çocuğunun ''işkenceye varan bir muameleye maruz kaldığını''"öne sürerek, ''Bir hukuk devletinde`güvenlik görevlilerinin sorgulama, yargılama ve cezalandırma hakkı yoktur' dedi.

Bekleviç ve beraberindeki partililer, 7 yaşındaki bir kız çocuğunun özel güvenlik şirketi tarafından dövülmesini protesto etmek amacıyla Mecidiyeköy'deki Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı. $ Bekleviç, burada yaptığı açıklamada, Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde son bir ay içerisinde 2 kişinin yáşamını yitirdiğini hatırlatarak, Cevahir Alışveriş Merkezi yönetiminin bu ''ihmali'' kabullenmediğini söyledi.

Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ne ilişkin dün akşam yeni bir olayın daha televizyon ekranlarına yansıdığını ifade(eden Bekleviç, şunları kaydetti: ''Acı veren bu görüntülere göre 7 yaşındaki bir­z çocuğu işkenceye varan bir muameleye maruz kalmıştır. Özel güvenlik şirketi, kızı hırsızlık yaptığı gerekçesiyle önce sorgulamış, sonra yargılamış, akabinde de acımasızca döverek cezalandırmıştır. Bu hukuk devletinde güvenlik görevlilerinin sorgulama, yargılama ve cezalandırma hakkı yoktur. Kamu vicdanının her iki olayı da kabul etmesi mümkün değildir. Türkiye'de hukukun üstünlüğünü hiçe sayarak gerçekleştirilen bu girişimlere GTP başta olmak üzere kamuoyu çok sert tepki verecektir.'' Bekleviç, olayın takipçisi olacaklarını ve mağdurların hukuk mücadelesine destek vereceklerini söyledi.