BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Carvalhal kendini böyle savundu

Beşiktaş'ın Atletico Madrid ile karşı karşıya geldiği karşılaşmanın ardından Portekizli teknik adam Carlos Carvalhal açıklamalarda bulundu

Abone ol

Beşiktaş'ın Atletico Madrid ile karşı karşıya geldiği maçın ardından siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Carlos Carvalhal açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş taraftarının ciddi bir kalabalıkla takımı destekleyeceğini dün söylemiştim. Kendilerine teşekkür ediyorum. Futbolcular da maçın başından sonuna kadar mücadele etti. Takım maça baskılı başladı. Erken bir gol bulunabilse her şey daha farklı olabilirdi. Rakibe baskı uygulamayı hedefledik. Bunu bir şanssızlık olarak değerlendirebilirsiniz ancak rakibimiz diri bir görüntü çizdi." ifadelerini kullandı.

Bu sezon Avrupa'da başarılı bir grafik çizdiklerinin altını çizen Carvalhal, "UEFA'da bu sezon güzel bir performans gösterdik. Çok iyi ve ciddi bir rakibe elenerek Avrupa'ya veda ediyoruz. Biz elimizden geleni Türkiye için yaptık diye düşünüyorum. Bulunduğumuz konum Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında elde ettiği en iyi 2. seviyedir. Artık yapmamız gereken kalan maçlarımıza odaklanmamız. Play-off'a kalıp elimizden geleni yaparak artık lige tutunmak istiyoruz."

Ernst, Hilbert, Tanju gibi eksiklerle birlikte Quaresma'nın da oynamaması hakkında görüş bildiren Portekizli teknik adam, "Ben olmayan futbolculardan ötürü bir mazeret belirmedim. Bugün sahada olan herkes formalarının hakkını verdi. Bu maçın kilidi ilk dakikalarda gol bulmak açacaktı. Zaman geçtikçe zaman Atletico Madrid'in lehine işledi." diye konuştu.

Beşiktaş'taki geleceğinin bu maçın ardından tartışılma ihtimalinin hatırlatılması üzerine Carvalhal, "Eğer bir eleştiri gelecekse bunun ne ile karşılaştırıldığı önemli. Eğer UEFA Kupası'ndan elenmemiz öne sürülecekse rakiplerimizin hangi kupalarda mücadele ettiğine bakılabilir." diyerek sözlerini noktaladı.