BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  SPOR

Carlostan galibiyet reçetesi

Fenerbahçe'nin yıldızı Roberto Carlos, CSKA'ya yenmek istediklerini söyledi

Abone ol

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Roberto Carlos, yarın deplasmanda CSKA Moskova ile yapacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında, en iyi sonucu alabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Lokomotiv Stadı'nda, teknik direktör Zico'dan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı futbolcu, ''Gücümüzü göstermemiz için, Şampiyonlar Ligi'ndeki hedeflerimizde iyiye gidebilmek için buradan alınacak bir galibiyet bizi daha avantajlı duruma getirecek. Bu zor maçtan kendi adımıza en iyi sonucu almak için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

''Her şeyden önce iyi oynamalıyız''

Roberto Carlos, CSKA Moskova karşısında galip gelebilmek için kendilerini maça vererek, FC Inter'i 1-0 yendikleri maçtaki ruhu sahaya yansıtmaları gerektiğini söyledi. Fenerbahçeli futbolcu, şöyle konuştu:

''Her şeyden önce iyi oynamamız lazım. Kendimizi bu maça vermemiz lazım. Bu baş etkenlerden bir tanesi olacak. FC Inter maçında gösterdiğimiz o ruhu yakalarsak, son maçlardaki çıkışımızı devam ettirirsek, iyi oynamayı kafamıza koyarsak ve mücadele ruhunu sahaya yansıtırsak iyi bir sonuçla çıkarız.''

Bizim taraftarımız daha etkili

Roberto Carlos, bir soru üzerine, takımı ateşleyici güç olması açısından Fenerbahçe taraftarlarını, Rus taraftarlarla kıyaslayamayacağını söyledi. Lokomotiv Stadı'nda çok maç oynadığını anlatan Brezilyalı futbolcu, Rus seyircisinin takımını hareketlendiren bir yapıya sahip olduğunu anlatarak, ''İki takım taraftarını karşılaştırırsak, Fenerbahçe taraftarı gibi taraftar yok. Takımı ateşleyen, her zaman takımın arkasında duran böyle bir taraftar yok. Bu nedenle kıyaslama yapmak istemiyorum'' şeklinde konuştu.

Vederson ile iyi anlaşıyoruz

Roberto Carlos, bir soru üzerine de sol tarafta önlü arkalı oynadıkları Vederson ile iyi anlaştıklarını belirtti. CSKA Moskova'nın Brezilyalı oyuncularını tanıdığını anlatan Brezilyalı oyuncu, ''Jo ile fazla tanışmışlığım yok. Dudu ve Vagner'i tanıyorum. Brezilyalı olmalarından kaynaklanan kaliteleri var. Bunu da her zaman gösteriyorlar. Onlar açısından da bizim açımızdan da umuyorum güzel bir maç olur'' dedi.

Rakibin zayıf ve güçlü yönleri hakkındaki düşüncesiyle ilgili soruya yanıt vermek istemediğini belirten Roberto Carlos, ''Benim işim futbol oynamak, ben bunu yapacağım. Tek isteğim iyi bir futbol oynayıp takımıma kazandırmak'' diye konuştu.

Ferrari benzetmesi

Turkcell Süper Lig'deki Ankaragücü maçında attığı deparla ilgili, ''Sol kanatta Ferrariye benzettiler'' şeklindeki yorum üzerine Brezilyalı oyuncu, ''Kendimi fiziksel olarak iyi hissediyorum. Yaşım ya da herhangi bir etken kendimi iyi hissetmememe engel olmuyor. Önümüzdeki maçlarda da elbette bunları yapabilirim, kafam rahat'' değerlendirmesini yaptı.