BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,12
ALTIN 2.431,45
HABER /  GÜNCEL

Capitole kaçak kat yaptılar

'Kaçak' bu kez alışveriş merkezine girdi! 'Avrupa'nın en iyisi seçilen Capitol'e kaçak kat çıkıldığı iddia edildi.

Abone ol

Bir Türkiye fotoğrafı olan "kondular", bu kez bir alışveriş merkezi ile gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl "Avrupa'nın En İyi Projesi" seçilen İstanbul'daki Capitol Alıveriş Merkezi'ne kaçak kat çıkıldığı iddia edildi.

Yaklaşık 3 bin 500 metre kaçak bölümü bulunduğu için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden "Red" yiyerek planları geri dönen, Üsküdar Belediyesi Encümeni kararı ile de yıkım kararı alınan kaçak bölümler yıkılmadı.

TOPLAM DEĞERİ 75 MİLYON DOLAR

Birçok ünlü markanın bulunduğu kaçak katta, tüp geçişler, yürüyen merdivenler, özel balkonlar hazırlandı. Mevcut kaçak bölümleri yıkmak yerine yeni bir kaçak kat çıkıldığı ve toplam değeri yaklaşık 75 milyon dolar olan dükkanların ünlü markaların reklamlarıyla kamufle edildiği öne sürüldü.

TEKRAR ELE ALINACAK

10 bin metrekarelik bir ek kaçak kat daha yapılan Capitol Alıveriş Merkezi için yeni bir plan tadilatı, önümüzdeki ay Belediye Meclisi'ne gidecek. Bu arada, bir belediye yetkilisi belediyenin kaçak katlar için yıkım kararı uygulamamasını eleştirdi ve şunları söyledi: Önce kaçak yapıyorlar, sonra onu yasal hale getiriyorlar. İBB'nin 2 kez red yemiş olan bir projeyi tekrar gündeme getirmesini anlayabilmiş değilim.

Takvim