BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Canlı yayında PKK'yı övünce

Karşıt Görüş, bölgede yaşanan kitlesel sivil itaatsizlik eylemlerini tartıştı. Programa sert polemikler damga vurdu...

Abone ol

BDP ve DTK'nın başlattığı sivil itaatsizlik eylemleri Habertük ekranlarında hararetli bir tartışmaya konu oldu. Balçiçek İlter'in modere ettiği Karşıt Görüş'te bir araya gelen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak, Yeniçağ yazarı Özcan Yeniçeri, Sinan Oğan, Mesut Yeğen ve yazar Muhsin Kızılkaya katıldı.

Gazetecier.com sitesinin haberine göre, Kürt sorununda gelinen sürecin tartışıldığı programa Mahmut Alınak ile Sinan Oğan arasındaki polemik damga vurdu. BDP'nin bölgedeki imamların AKP ve Fethullah Gülen cemaatine mensup olduklarını iddia ederek konuyu gündeme taşımasını 'tehdit' olarak tanımlayan Oğan'a sert tepki gösterdi.

'Eleştiri hakkının tehdit ediyor' denilerek engellendiğini söyleyen Alınak,  'Kürtler nereye gitsin, sınır kapılarına mı dayansın, BM'nin kapısına mı dayansın?' diye sorarak söz konusu imamları 'kontrgerilla' faaliyeti yürüttüklerini ve JİTEM'e bağlı çalıştıklarını söyledi.

KAVGA ÇIKARAN PKK ÖVGÜSÜ

Mahmut Alınak, 'PKK olmasaydı Kürtlerin haklarını teslim edecek miydiniz?' diye sorunca Sinan Oğan, "Bu doğrudan doğruya terörü ve şiddeti öven destekleyen ve onu haklı çıkaran bir söylemdir. Öncelikle PKK, Kanarya Sevenler Derneği değildir." sözleriyle cevap verdi.

ALINAK: AYIP ÇOK AYIP

Alınak, Oğan'ın sözlerine "Eyvah ayıp ama çok ayıp" diye karışlık verince stüdyoda gerilim doruğa tırmandı. Balçiçek İlter'in araya girerek reklama gitmesiyle durulan tartışma reklam dönüşü de aynı hararetle devam etti.