BIST 10.487
DOLAR 32,83
EURO 35,11
ALTIN 2.426,28
HABER /  GÜNCEL

Canlı yayın baskıncıları yakalandı

Adana'da yerel bir televizyon kanalının canlı yayınını basıp, gazeteci Zeki Kızılkaya'yı döven şahıslar yakalandı..

Abone ol

Adana'da yerel bir televizyon kanalının canlı yayınını basıp, gazeteci Zeki Kızılkaya’yı belediyelerdeki ihalalerle ilgili konuşması nedeniyle stüdyoda döven saldırganlardan Osman Coşkun’un boksör olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Selçuk Çabuk, Osman Coşkun ile Serhat Sağır’ın Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor.

Çınarlı Mahallesi’ndeki Akdeniz Televizyonu’nda cumartesi günleri ‘Mertçe Söyleşi’ adıyla canlı program yapan Yüksel Mert’in konuğu, Çukurova Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeki Kızılkaya, AKP’li İlçe Belediyeleri’nin yaptığı ihalelerdeki usulsüzlük iddialarını gündeme getirdi.

Program sırasında Kızılkaya, usulsüz ihale alanlar arasında Selçuk Çabuk’un da bulunduğunu söyledi. Kızılkaya’nın konuşmalarını televizyondan izleyen Selçuk Çabuk, boksör arkadaşı Osman Coşkun ile Serhat Sağır, Kemal Özülkü İşhanı 11’inci kattaki Akdeniz Televizyonu’nun canlı yayın stüdyosunu bastı.

Canlı yayın ekibinin gözleri ve kameralar önünde Zeki Kızılkaya’nın üzerine saldıran Selçuk Çabuk ile adamları tekme ve yumruklarla gazeteciyi dövdü. Boksör Osman Coşkun’un vurduğu darbeler başına geldiği için beyin travması geçiren Kızılkaya, Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, stüdyoyu da tahrip eden saldırganlar 06 KS 040 plakalı otomobille kaçtı.

Olayın ardından saldırganların kimliğini tespit eden polis, Selçuk Çabuk’u yakalarken, Serhat Sağır ile Osman Coşkun da emniyete gelerek teslim oldu. Mesken dokunulmazlığını ihlal, yağma ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından ifadeleri alınan saldırganların, olay sırasında silahlı olduklarını belirleyen polis, zanlıların evlerinde arama yaptı. Evdeki aramada silah bulunamadı. Bunun üzerine Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, zanlıların ifadelerinin ve delillerin tamamlanması için ek gözaltı süresi verdi.

Ek gözaltı süresi için Adli Tıp Kurumu’na rapora götürülen zanlılardan Selçuk Çabuk Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği sırada basın mensuplarına, “Kınıyorum. Bunu yapanı ben de kınıyorum” dedi.

Saldırının ardından tedavi için Adana Devlet Hastanesi’ne yatırılan Çukurova Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeki Kızılkaya hayati tehlikeyi atlattı.