BIST 10.384
DOLAR 32,70
EURO 35,10
ALTIN 2.445,58
HABER /  GÜNCEL

Caniyle böyle yüzleşti

Kuşadası katliamında bacağını kaybeden İbrahim Uçar, minibüse bomba koyan PKK'lı ile yüzleşti..

Abone ol

Kuşadası'nda 16 Temmuz 2005 tarihinde meydana gelen ve 2'si turist 5 kişinin ölümü, 13 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayı gerçekleştirdiği iddia edilen ve Elazığ'da yakalanan "Enver" kod adlı Mehmet Sıraç K., olaydan önce Kuşadası'na gelerek bir restoranda bir ay boyunca çalıştığını itiraf etti. Mehmet Sıraç K., ifadesinde bombalama eyleminden önce Kuşadası'nda bir restoranda 1 ay boyunca çalışarak çevreyi gözlemlediğini söyledi.

Zanlıların sorgusu Kuşadası Nöbetçi Savcısı tarafından sürdürülürken, olayın meydana geldiği yerde de tatbikat yaptırılması bekleniyor.

Güvenlik güçlerinin bir operasyonu sırasında Elazığ'da başka bir suçtan yakalanan ve daha sonra Kuşadası'ndaki bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf eden "Enver" kod adlı Mehmet Sıraç K., uçakla İstanbul'a getirildi. Burada ayrı bir suçtan ifade veren Mehmet Sıraç, daha sonra yine uçakla İzmir'e getirildi. İzmir'de 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan "Enver" kod adlı Mehmet Sıraç K., verdiği ifadede Kuşadası eyleminin detaylarını ve ilçedeki bağlantılarını açıkladı.

Patlamanın meydana geldiği minibüsün sahibi ile patlamada yaralanan oğlu da emniyete çağrıldı. Minibüsün sahibi Cemal Uçar ve patlama esnasında yaralanarak bacağını kaybeden oğlu İbrahim Uçar, sorgulamanın devam ettiği Kuşadası Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. Savcı ile görüşen baba ve oğlu Uçar, emniyet çıkışında bombacının yakalanmasına sevindiklerini belirterek, "Yakalandığı için çok mutluyuz. Türk adaletinin gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz. İnşallah bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız" dedi.