BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

'Canım' deyince bakanın tepesi attı!

Bakan, otellerde yabancı işçi sorununu konuşurken, kendisine "Canım" diyen otel sahibi Ahu Aysal'ı azarlayarak, telefonu kapattı.

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Tarkan'a sert çıkmasının ardından, bu kez de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Les Ottomans Hotel’in sahibi Ahu Aysal'ı telefonda azarladı.

Butik otellerde yabancı işçi çalıştırmayı yasaklayan yeni uygulamay hükümet ile bazı turizm işletmecilerini karşı karşıya getirdi.

SİZ KİMSİNİZ BEN BAKANIM

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, uygulamaya itiraz eden Kuruçeşme'deki Les Ottomans Hotel’in sahibi Ahu Aysal, kendisini arayan Dinçer'e konuşmanın bir yerinde 'canım' diye hitap etti. Sinirlenen bakandan "Ne hakla bana canım diyebiliyorsunuz, siz kimsiniz? Ben bakanım" cevabıyla şoke oldu. Bakanın 'biz sizinle görüşmeyeceğiz' demesinin ardından görüşme sona erdi.

HERKESE 'CANIM' DİYE HİTAP EDERİM

Bakanın tepkisi karşısında susup kaldığını anlatan Aysal, neden 'canım' diye hitap ettiğini de açıkladı: "Ben sevecen bir kadınım, herkese ‘canım’ diye hitap ederim. Bakana da ‘Canım Bakanım’ diye hitap etmekte bir sakınca görmedim."

MÜSTEŞAR ARADI

Aysal bu olaylı telefon görüşmesinden sonra müsteşarın arayarak "Yanlışlık olmuş, düzelteceğiz" dediğini aktardı.
10 odalı otelde 170 eleman çalıştırdığını ifade eden Aysal, devletten kendilerine köstek olmamalarını isteyerek bu yasaya neden itiraz ettiğini de şu sözlerle açıklıyor: "Her 10 eleman çalıştıranın bir yabancı çalıştırma hakkı var. “Butik otel yabancı eleman getiremez” diye uygulama olamaz. Zaten Les Ottomans’a butik otel de denilemez."