BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canikli Kılıçdaroğlu'na sert çıktı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, soruşturma komisyonu üyelerine sert çıkan Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Abone ol

4 eski bakanı Yüce Divan'a göndermeme kararı alan Meclis Soruşturma Komisyonu üyelerini ağır bir dille eleştiren CHP lideri Kılıçaroğlu, AK Parti kurmaylarının tepkisi çekti.

SAĞLIKSIZ RUH HALİ

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun söz konusu karara ilişkin açıklamalarını eleştiren Canikli, şöyle konuştu:

"Komisyon illa muhalefetin, Sayın Kılıçdaroğlu'nun istediği kararı mı vermek zorunda? Böyle bir mantık var mı? Benim beklediğim doğrultuda karar verirseniz iyi, yoksa kötü. Tüm muhalefetin, özelde Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu gelişme karşısında verdiği tepkiyi anlamak mümkün değil, çok sağlıksız bir ruh halini yansıtması açısından da ibretlik bir hadise."

Canikli, "Muhalefette gaz birikimi meydana geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, komisyonun verdiği karara bu kadar sert tepki göstermesinin nedenlerinden biriside bu, gaz birikimini gösteriyor. Seçime kadar sürekli bir şeyler deneyecekler" şeklinde konuştu.

HEDEF EKONOMİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Gezi olayları ile 17-25 Aralık darbe girişimlerinin başından beri esas hedefinin ekonomi olduğunu belirterek, "Temel hedeflerinden biri ekonominin zayıflatılması. Çünkü bizim en güçlü olduğumuz alanlardan bir tanesi bu" dedi.

Canikli, "Gezi olaylarından tutun, 17-25 Aralık darbe girişimleri ekonomiye büyük zarar vermiştir. 125 milyar dolarlık rakamlar önümüzdeki günlerde elde edilecek delillerle belki daha da üste çıkabilir. Elbette ekonomiye çok büyük oranda zarar vermiştir, halen de zarar vermeye devam etmektedir" diye konuştu.

Canikli, "2013'te 1 milyar 88 milyon lira değerinde eşya yakalandığını belirterek, "Geçen yıl yakalanan eşyanın değeri ise 1 milyar 568 milyon lira. Yüzde 50'ye yakın bir artış söz konusu" dedi.