BIST 9.900
DOLAR 34,14
EURO 38,17
ALTIN 2.871,92
HABER /  SPOR

Canaydından tarihi itiraf

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, başkanlık döneminde şanssız olduğunu söyledi.

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, başkanlık döneminde şanssız olduğunu söyledi.
1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nde (GSYİAD), yarın gerçekleştirilecek seçimli olağan genel kurul toplantısıyla ilgili konuşan Özhan Canaydın, en kötü dönemlerin başkan adayı olduğunu vurgulayarak, ''1986 yılında ilk kez görev aldım Galatasaray'da. 14 yıl şampiyon olamamış takımı alıp 2 yıl üstüste şampiyon yaptık. Yönetici olarak görev aldığım her dönemde ciddi başarılar elde ettik ama başkanlık dönemime geldiğinde şansımız yaver gitmedi'' dedi.

Canaydın, başarının sportif sonuca bağlandığını kaydederken, Fortis Türkiye Kupası'nda elendikleri ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi, ligde deplasmanda yenerek şampiyon olacaklarını savundu.

''ŞAŞAALI DÖNEMLERİMİZİ YAKINDA YAŞAYACAĞIZ''
Canaydın, sarı-kırmızılı kulübün başında geçirdiği 4 yılda kafasını kaldıramadığını kaydederek, şöyle konuştu:
''Bazı olayları düzenlemek ve anlayabilmek için çok çalıştım. Sportif başarıda yüzünüzü güldüremedik ama inanın Galatasaray mutlaka en şaşalı dönemini çok kısa süre içinde yaşayacaktır. Biz Türkiye'de ilkleri yapan takımız ve o takımda katkısı olan bir yönetici olarak diyorum ki, Galatasaray o günleri yakalayacak tek takımdır. Hiçbir takımı kıskanmaya hakkımız yok, çünkü Galatasaray'ın başarılarını elde ettikleri zaman kıskanmayı düşünebiliriz. Şimdi önümüzde bir adımlık engel kaldı. Başka birinin gelip, kısa sürede (ben yaptım) diyebilecek olmasını kıskanarak, göreve yeniden talip oldum.''

''GALATASARAY HEP YENİLİKÇİYDİ''
Başkan adaylarından Yğit Şardan'ın ''yenilikçi'' sloganına da atıfta bulunan Canaydın, ''Galatasaray hep yenilikçi. Hep ilklerin takımı'' derken, yine Şardan'a gönderme yaparak, ''Tribünden gelme lafları şimdi moda. Ben 1954 senesinden beri tribündeyim ama benim mensubu olduğum kültür yuvasının temsilciği çok enteresandır. Ona göre davranmak gerekir'' dedi.

KOMPLO TEORİSİ
Canaydın, Fenerbahçe ile yapılan kupa maçını televizyonda izlerken, henüz maç bitmemişken, bir taraftarın yönetim aleyhine tepkili demeçlerini duyarak şaşırdığını anlatarak, ''Bu bir komplodur. Daha maç bitmeden, olası kötü sonuç için kaset hazırlanmış. Ben bunun incelemesini de yaptırdım. Seçimlere tesir etmeye çalışıyorlar. Arkamızdan aleyhimize konuşanları, gözümüzün içine bakarak konuşmaya davet ediyorum'' diye konuştu.

''RAKİPLERİMİN SESİ YARIN (FIS) ÇIKACAK''
Canaydın'ın konuşması sırasında patlayan bira fıçısı davetlileri korkuturken, Özhan Canaydın'ın espriyle karşılık vermesine neden oldu.
Patlayan ve salonda bir anda tedirginliğe yol açan bira fıçısı Canaydın'ın konuşmasının bölünmesine neden oldu. Canaydın, bunun üzerine esprili bir biçimde, ''Yarın rakiplerimizin de sesi sonunda böyle çıkacak'' dedi.