BIST 9.045
DOLAR 34,26
EURO 37,65
ALTIN 2.889,18
HABER /  GÜNCEL

Canan Arıtmandan büyük provokasyon!

CHP'li Milletvekili Canan Arıtman, şehit annesini eylem yapması için gizlice Meclis'e soktu. İNTERNETHABER oyunu ortaya çıkardı.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER - ÖZEL

ANKARA- TBMM'de açılım görüşmelerinde eylemci vardı. Bu eylemci fırsatını bulur bulmaz eylem yapacaktı. Bu eylemin kim tarafından yapılacağını ve nasıl yapılacağını İNTERNETHABER öğrendi.  

Eylemi, 4 saat öncesinden İNTERNETHABER ayrıntıları ile yayınladı. Eylemcinin isminin  P.A.  olduğunu da haberde belirtti. Eylemin yapılması için materyalleri olduğunu, yanında taşıdığı bu materyalin polis tarafından nasıl bulunduğu ve el konulduğunu da yine haberimizde yayınladık. Ve eylemin Başbakan konuşurken yapılmayı planlandığını da bildirdik.

Ancak İnternethaber'in haberi üzerine polis alarma geçti ve eylemi yapacak Pakize Akbaba'yı gözetime alındı.  Oturduğu koltuğun sağ ve sol yanı polis tarafından dolduruldu. Hareket yapması bile engellendi. Bunun üzerine İNTERNETHABER eylemi yapacak kişinin ismini ve nasıl bir eylem planladığını tüm ayrıntıları ile yazdı.

Eylemi yapacak Pakize Akbaba Şehit Anaları Derneği Başkanıydı ve TBMM'ye CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman'ın konuğu olarak gelmişti. Polis daha ilk adımından itibaren Akbaba'yı yakın takibe almıştı. Ve sonunda üzerinde sakladığı Türk Bayrağı'na da el koydu. .

İşin en ilginç kısmıysa bu eylemin CHP'li vekil Canan Arıtman'ın odasında

 DTP bile böyle bir eyleme cesaret edemezdi

Dilek Yaraş, Meclis'te yaşanan büyük provokasyonu analiz etti:  

Ülkeyi ateşe atmak

Bu nasıl bir muhalefet anlayışıdır, bu nasıl bir ‘’sözde’’ vatan sevgisidir anlamak mümkün değil?

 

Önce, 10 Kasım’da görüşülecek ‘’Demokratik Açılım’’ meselesini baha ne ederek ilkokul müsameresi çapında pankartlı bir eylem yapılarak Atatürk’ün aziz hatırası ve ismi sömürüldü.

 

Biz, CHP’nin bu tür provokatif tavırlarına alıştığımız için çok da şaşmadık ve hatta ‘’Açılım konusunu tartışmaya başlamak için başka bir gün bulamadınız mı,’’ diyerek hükümeti eleştirdik. Hükümetin, karşısında Atatürk’ün adını sonuna kadar sömürmekten kaçınmayan bir muhalefet olduğunu ve bu muhalefetin de –böyle bir günde- her türlü radikal eylemde bulunabileceğini öngörmesi gerektiğini düşündük.

 

Ama bugün aldığımız son haberle anladık ki CHP kendini aşmış artık. Ve bu hükümet kendi kendini yok etmediği sürece ağzıyla kuş tutsa laf anlatamaz bunlara.

 

Bu eylemin merkezinde de CHP’nin baş provokatörü Canan Arıtman var yine. Duymuşsunuzdur belki, silah taşımayı onaylayan ve hatta yücelten silahşor ruhlu kadın özelleğinden ötürü, halk arasında ‘’Kalemiti Ceyn’’ deniyor ona.  

 

Canan Hanım’ı 10 Kasım’daki pankartlı eylem kesmemiş olacak ki bu sefer de bir şehit anasını kullanmaya kalkışmış.

 

Bu yüzden şehitlerimizin aziz hatıraları sömürülecekmiş, ülke ateşlere atılacakmış, ne gam…

 

Eylem yeri olarak da T.B.M.M’nin seçilmesi ise tehlikenin boyutlarını görebilmek açısından çok önemlidir.

 

Uyumayalım!... İçinden geçtiğimiz şu günlerde ülkenin karşı karşıya olduğu en önemli ve büyük sorun, sokak çatışmalarıdır.

 

Açılım konusu üzerine oynanan bütün oyun ve provokasyonlar da bu amaca hizmet ediyor.

 

Gözü siyasi ranttan başka hiçbir şeyi görmeyen vekillerimiz ise  -bilerek veya bilmeyerek- bu amaca alet oluyorlar.

 

Mecliste gösteri yapmak için bir şehit anasını ve Türk bayrağını kullanmak demek; sokağa mesaj göndermek ve kitleleri harekete geçirmektir.

 

Söz konusu siyasi rantsa gerisi teferruat diyen bir politikacı zihniyeti var karşımızda….

 

DTP  bile böyle bir eyleme cesaret edemezdi; sonuçlarından korkardı yahu… El insaf…

planlanması... Arıtman bunu kendi tiraf etti.

EYLEMCİ TESPİT EDİLDİ

İNTERNETHABER'in 'eylem yapılacak' haberi üzerine Meclis alarma geçti ve İstanbul Şehit Anaları Derneği Pakize Akbaba polis ablukasına alındı.  Eylemi yapacak olan Akbaba uyarıldıktan sonra eylem engellendi. Ancak polis yanılıyordu. bayrağı alınan ve polis ablukasında tutulan Akbaba, belki bayraklı eylem yapamadı ama slogan atarak eylem yapmaktan geri durmadı. Hem de 4 saat önce haberimizle eylem yapacağı duyulmuşken, yaptı eylemini.

CANAN ARITMAN'DAN BÜYÜK TEPKİ

Eylem yapılacağı haberini tüm Türkiye gibi,CHP vekili Canan Arıtman da İNTERNETHABER'den duydu ve büyük tepki gösterdi. Arıtman, "Bunun hesabını verecekler. Canan Arıtman'ın ziyaretçilerinin polis nezaretinde gezeceği, tuvalete bile polisle gideceği nerede yazıyor? Hangi kanunun hangi maddesinde yazıyor? Polis devleti mi olduk? Her şehit anasının yanında bayrak olur. Donuna kadar arayıp bayrağa el konur mu? Mutlaka hesap verecekler" dedi.

EYLEM ARITMAN'IN ODASINDA PLANLANDI

Ancak Arıtman konuşması ilerledikçe eylemin kendi odasında planlandığını da itiraf etti:

"Bir milletvekilinin tüm telefonlarının ve odasının dinlendiğinin yüzde yüz kanıtıdır bu. Bunlardan nasıl bilgi sahibi oldular? Eğer odamı dinlemeseler, telefonumu dinlemeseler bilgi sahibi olma imkanları yok. Yoksa bayrağın saklandığı yeri nasıl bilebilirler? Odamı dinlemeseler bunu bilemezler."

İKİNCİ AÇILIM EYLEMİ OLACAK

Açılım Genel Görüşmelerinin ön görüşmelerinin yapıldığı salı günü, CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman'ın dağıttığı pankartları açan CHP milletvekilleri eylem yapmışlar ve bu nedenle oturuma ara verilmiş. Bu konuda yeterli tepki gösteremediği için TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Başbakan tarafından azarlandığı yolunda haberler bile yapılmıştı. Ve bugün daha büyük ses getirecek bir eylemi planlayan Arıtman, İnternethaber'e takıldı.