BIST 10.304
DOLAR 32,69
EURO 35,17
ALTIN 2.447,27
HABER /  GÜNCEL

Camiyi YIKTILAR!

Bala'daki depremde en çok beldenin camisi hasar görmüştü. Şimdi artık yıkıldı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, Afşar beldesindeki hasarlı binaların yıkımına başladı.

Sabah saatlerinde Bala'ya bağlı Afşar beldesine gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı iş makineleri, ağır hasarlı olduğu belirlenen ve ''oturulamaz'' raporu verilen binaları yıkmak için çalışma başlattı.

 Depremde hasar gören caminin yıkım görüntüleri için TIKLAYINIZ

İlk olarak, depremde ağır hasar gören Merkez Camisi ve minaresini yıkan ekipler, daha sonra enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Kızılay yetkilileri, yıkılan caminin yanına, vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için çadır kurdu.

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, vatandaşlara battaniye ve kışlık ayakkabı yardımında bulundu; mobil fırında yapılan ekmekleri mahalle ve köylerde dağıttı.

Dün öğle saatlerinde kurulan mobil ekmek fabrikasında toplam 3 bin 500 ekmek yapılarak vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını belirten belediye yetkilileri, bugün bu sayının 8 bini bulacağını kaydetti.

Öte yandan, beldede evleri zarar gören bazı vatandaşlar, eşyalarını dışarı taşıyarak, koruma altına aldı. Artçı depremlerin etkisiyle artık evlerine girmekten endişe duyan bir çok aile ise Türk Kızılayının dağıttığı çadırlarda yaşıyor.