BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Cami imamına zimmet davası

Pakistanlı depremzedeler için toplanan yardım paralarını zimmetine geçiren İmam yargılanıyor.

Abone ol

Adana'da, Pakistanlı depremzedeler için toplanan yardım paralarından bir kısmını zimmetine geçirdiği iddiasıyla hakkında dava açılan cami imamının yargılanmasına başlandı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada,sanık Cuma Sarı, zimmetine para geçirdiği iddiasını kabul etmediğini belirterek, suçsuz olduğunu öne sürdü.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Pakistanlı depremzedeler için başlatılan kampanya kapsamında, cami cemaatinden para topladığını belirten Cuma Sarı, ''Toplam 433 YTL para toplandı. Müftülük binasına gittiğimde paranın bir bölümünün düştüğünü sandım. Eve döndüğümde ise 150 YTL tutarında parayı eşim cebimde buldu. Sonra tekrar teslim etmeye gittiğimde bankaya yatırmam istendi. Ben de bir süre sonra bankaya yatırdım'' dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. Sanık Cuma Sarı hakkında, zimmetine para geçirmek ve evrakta sahtecilik iddiasıyla 15 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açılmış, daha sonra Feke ilçesindeki bir camide görevlendirilmişti.