Çalışmak için en cazip ülkeler
En kolay çalışma vizesi hangi ülkeden alınıyor; en dolgun maaş nerede? Göçmenlerin en iyi karşılandığı ülkeler hangileri?
Kalifiye çalışanlar için göçüp gitmek, yeni bir kariyere yelken açmak hiç hayal değil. Peki, en kolay çalışma vizesi hangi ülkeden alınıyor; en dolgun maaş nerede? Göçmenlerin en iyi karşılandığı ülkeler hangileri?
Kanada, OECD Daha İyi Yaşam Endeksi verilerine göre dünyanın beş numarası. Göçmenlik başvurusu kabul edilenler ömür boyu yaşama hakkını elde ediyor. Kanada’da üç yıl yaşadıktan sonra elde edilen Kanada vatandaşlığı hakkı ile birlikte Kanada pasaportu sahibi olunuyor. Göçmenler anne ve babalarını da Kanada’ya alabiliyor.
Gözde iş alanları: Finans, mühendislik, pazarlama ve sağlık.
Göçmenlere sempati: Vancouver ve Toronto dünyanın başta gelen çok kültürlü şehirlerinden ikisi.
Çalışma izni: Kanada’nın göçmenlere yönelik ‘Federal Vasıflı Çalışan Programı’ kalıcı yerleşim sunuyor. Programa katılabilmek için, son 10 yılda en azından bir yıl nitelikli bir işte çalışmış olmak, Kanada’da bir işverenden teklif almak, Kanada’nın iki resmi dilinden (İngilizce ve Fransızca) birini asgari seviyede konuşabilmek veya Kanada kurumlarında eğitim görmüş olmak gerekiyor.
ABD Kuruluş felsefesi göçmenlik üzerine kurulu. Halen dünyanın en parlak beyinleri çalışmak için 'Yeni Dünya'nın yolunu tutuyor. Wall Street ve Silikon Vadisi en büyük iki çekim merkezi…
Gözde iş alanları: Fizyoterapi, hemşirelik, tıp, bilişim, finans.
Göçmenlere sempati: ABD, çok farklı ülkeden insanların bir araya geldiği ülke. Herkes birbirinin kültürüne ve farklılıklarına saygı gösteriyor. Nüfusun yüzde 13’ünden fazlası göçmen. İşinizi iyi yaptığınız sürece nereli olduğunuz önemsenmiyor.
Çalışma izni: Bir işverenin sponsorluğuyla, yeni bir iş kurma durumunda, ABD’de yaşayan bir akrabanın referansıyla ya da mültecilik halinde çalışma izni alınabiliyo
İRLANDA Dünyanın en önemli beş oyun şirketinden üçü, 10 medikal teknoloji şirketinden dokuzu, en önemli ilaç firmalarından sekizi, Google ve Facebook başta olmak üzere internet devlerinin Avrupa ofisleri İrlanda’da bulunuyor. İrlanda, yüzde 12.5 ile Avrupa’da şirketlerden en az vergi alan ülkelerden biri. Ayrıca ada ülkesinde kişi başı milli gelir 50 bin doların üzerinde.
Gözde iş alanları: Teknoloji firmaları, dijital dünya, mühendislikler ve satış.
Göçmenlere sempati: dünyanın sıcakkanlı 10 ülkesinden biri olarak gösteriliyor. Birçok uluslararası şirketin burada konumlanması, yabancı çalışanların sosyal yaşamda zorlanmamasını sağlıyor.
Çalışma izni: Doğa bilimleri, sosyal bilimler, mühendislik, bilişim, tıp, hemşirelik, finans, satış ve pazarlama alanlarından kalifiye çalışanlar kolaylıkla çalışma izni alabiliyor.
Birleşik Krallık
Birçok etnik, dini grup Birleşik Krallık’ta yaşıyor. Ülkeye son yıllarda düzenli şekilde gerçekleşen Avrupalı göçü Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği’nin en çok üniversite mezunu göçmen çeken toprakları olmasını sağladı. Ayrıca Londra’ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Şehirdeki kişi başı gelir Birleşik Krallık ortalamasının üç katı.
Gözde iş alanları: Bilişim, teknoloji, finans, satış ve pazarlama.
Göçmenlere sempati: : Sadece 2014 yılında 260 bin göç aldı. Dinsel, etnik topluluklar kültürlerini büyük bir hoşgörüyle istedikleri gibi yaşayabiliyor ve geliştirebiliyor.
Çalışma izni: Yaş, eğitim, deneyim ve geçmişte kazanılan ücret üzerinden vize veriliyor. En garantili yol Britanyalı bir işverenden sponsorluk almak ve iyi bir eğitim geçmişine sahip olmak.