BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,63
ALTIN 2.918,63
HABER /  GÜNCEL

Çakmak gazıyla kundaklama girişimi

Gaziantep'te bir eve çakmak gazı tüpü ile hazırlanmış patlayıcı atıldı: 2 yaralı

Abone ol

Gaziantep'de bir eve henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çakmak gazı tüpüyle hazırlandığı belirtilen el yapımı patlayıcı atıldı. Olayda biri çocuk 2 kişi yaralandı.

Olay, Gaziantep Vatan Mahallesi, Şehit Mehmet Gezerge Sokak üzerindeki 9 numaralı evde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İnşaat olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Ramazan Tutuş ailesiyle birlikte evde otururken aniden cam kırılıp içeriye patlayıcı madde atıldı. Evi duman altında bırakan patlamada kırılan camların isabet etmesi sonucu Ramazan Tutuş'un dedesi 67 yaşındaki Fethi Tutuş ile yeğeni Gökhan adlı 7 yaşındaki yeğeni yaralandı. Yaralılar Şehit Kamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tutuş'un eşi 26 yaşındaki Sabiha ile çocukları Medine (4), Mehmet (2) ve iki aylık Emrah adlı bebek olaydan yara almadan kurtuldu.

Olayın ardından asayiş, olay yeri inceleme ve terörle mücadele ekipleri patlamanın meydana geldiği inceleme yaptı. Olayda kullanılan patlayıcının içine farklı maddeler kunularak çakmak gazı tüpü ile hazırlanmış el yapımı bir patlayıcı olduğu belirtildi. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ederken, ailenin 20 gün önce Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden taşındığı ve evde kiracı oldukları öğrenildi.