BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

'Cahil cühela' MHP'nin yönetiminde

Kaset skandallarıyla boşalan MHP yönetimi yola devam edeceği isimleri belirledi. Yönetime Türkeş ile AK Parti'ye oy verenlere 'cahil cühela' diyen Ruhsar Demirel de girdi.

Abone ol

Kaset skandallarıyla boşalan MHP yönetimi yola devam edeceği isimleri belirledi. Yönetime Türkeş ile AK Parti'ye oy verenlere 'cahil cühela' diyen Ruhsar Demirel de girdi.

Kaset skandalları nedeniyle MHP Başkanlık Divanı'ndan istifa eden 9 ismin yerine yenileri getirildi. İlk kez kadın bir genel başkan yardımcısı belirleyen Devlet Bahçeli, AK Parti'ye oy veren seçmene 'cahil-cühela' diyen Ruhsar Demirel'i yönetime getirdi. Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında parti genel merkezinde toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK), ilk olarak istifalar sonucunda boşalan yerlere yedek üyelerden atama yapıldı. Daha sonra Başkanlık Divanı için oylamaya geçildi. MYK, öneri olarak gelen 'tek' listeyi oyladı.

İLK DEMECİNDE HAKARET ETTİ

Oylama sonucunda Genel Sekreterliğe mevcut Divan üyelerinden İsmet Büyükataman getirilirken, Semih Yalçın, Faruk Bal, Münir Kutluata, Tunca Toskay, Mevlüt Karakaya, Tuğrul Türkeş, Emin Haluk Ayhan, Sadir Durmaz, Reşat Doğru, Ruhsar Demirel, Hamit Ayanoğlu ve Mustafa Erdem, Genel Başkan Yardımcısı oldu. Muzaffer Çakmaklı ile Abbas Bozyel de Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapacak. MHP'den Eskişehir milletvekili seçilen Prof. Dr. Demirel, seçimden sonra "Kanla, irfanla kurduk bu milleti. Dolayısıyla biz nigahbanız, bekçiyiz, sahibiz. Bu memleketi vatan bilen, bu milleti kendi milleti bilen herkes için konuşacağız" demişti. "Sözümüz yine söz. Biz Eskişehirlinin sesi olacağız" diyen Demirel, şöyle dedi:

"Biz neyi anlatacağız? Bugüne kadar garip-gurebayı, cahil-cühelayı çevireceğiz ve anlatacağız. Bugüne kadar fakir-fukara anlatanlara, cahil-cühelayı tekrardan anlatacağız. Çünkü bu kısmı hiç anlatılmadı. Demek ki, bir de cahil cühelalık durumumuz var."

9 KİŞİ İSTİFA PARTİDEN AYRILDI

Kaset skandalının ardından, MHP yönetimindeki Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Osman Çakır, Deniz Bölükbaşı, Bülent Didinmez, Mehmet Taytak, Mehmet Ekici, Ümit Şafak ve Genel Sekreter Cihan Paçacı partilerinden istifa etmişti.

BAŞBUĞ'UN OĞLU DA YÖNETİMDE

MHP'nin 'Başbuğ'u Alparslan Türkeş'in oğlu Yıldırım Tuğrul Türkeş, babasının ölümünden sonra genel başkanlık yarışını kaybetti, kurduğu parti de başarılı olamayınca siyasete ara verdi. 2007'de Bahçeli'nin çağrısıyla siyasete geri dönen Türkeş, 'MHP yeniden yapılanabilir. Liderle ilgili tartışmalar da gündeme gelebilir tabii. Türk milleti, MHP'nin, Türkiye'nin birlik bütünlüğü ve milli hassasiyetler konusunda bir erken uyarı sistemine sahip olduğunun farkında. MHP'nin bunun altını daha fazla çizmek yerine artık vatandaşın günlük hayatı, yeni istihdam yaratılması, refah içinde yaşayışla ilgili konuları öne çıkarması sanıyorum daha iyi olur" düşünceleriyle partide yeni bir yapılanmanın olması gerektiğini belirtmişti.

BAHÇELİ AĞZINI BOZDU

Başbakan Erdoğan'ın helalleşme çağırısı yaptığı MHP lideri Devlet Bahçeli, ağzını bozdu. MYK toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, Başbakan'a hakaret yağdırdı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de ağır ifadelerle eleştirdi. Partisini sarsan kaset skandallarından AK Parti'yi sorumlu tutan Bahçeli, "MHP'ye yapılan siyasi suikastları lehine çevirmek için günlerce uğraşan Başbakan Erdoğan'ın bu namertliğini Türk milleti asla unutmayacaktır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Gül'ü de kaset skandalına karşı sessiz kalmakla suçlayan Bahçeli "Gül'ün de uzun bir süre sessiz kalması son derece düşündürücüdür' dedi.