BIST 8.964
DOLAR 34,19
EURO 37,52
ALTIN 2.879,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir, Ataşehir'in suçu ne?

Büyükşehir Belediyelerinin yetkisinde olan 1/5000'lik planlardan yoksun olan Ataşehir Belediyesi, kurulduğu günden bu yana imar planlarının yapılmasını bekliyor.

Abone ol

İmar planları yapılmayan tek belediye olarak kaldığı iddiasına neden olan Nazım İmar Planları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi arasında artık zıtlaşmaya dönüştü.

Bu ayın gündeminde de yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir süre önce kabul ederek askıya çıkardığı Yenisahra-Barbaros mahalleleri Nazım İmar Planları'na bin 100'ü aşkın mülk sahibinin yaptığı itirazları, aradan aylar geçmesine rağmen "karar bağlamamasına" tepkiler giderek büyüyor.

Geçen ay yapılan Ataşehir Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı konuşan Battal İlgezdi "Bin yüz Ataşehirli'nin Yenisahra-Barbaros mahalleleri Nazım İmar Planlarına yaptığı itirazın bir türlü karara bağlanmamasına tepki göstererek: "Önümüzdeki ayın gündemine alınıp olumlu veya olumsuz karar verilmezse, Ataşehirlileri Yenisahra Stadı'na toplayıp bir karar vereceğiz" demesine rağmen, konu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 11 Kasım'da yapılacak toplantısının gündemine alınmadı.

Bekleyiş sürüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 11 Kasım Pazartesi günü yapılacak Kasım ayı toplantılarının ilk birleşiminin gündemini ağırlıklı olarak bütçe görüşmelerinin oluşturduğu açıklandı. 11 Kasım Pazartesi günü saat 14.00'de başlayacak görüşmelerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve 39 İlçe Belediye Başkanlığı'na ait 2014 yılı bütçelerinin görüşülmesinden sonra aralarında Arnavutköy, Fatih, Pendik, Bayrampaşa, Bağcılar, Eyüp, Bakırköy, Bahçelievler, Şile, Beykoz, Tuzla, Çekmeköy, Sultanbeyli, Ümraniye'nin de bulunduğu ilçelerdeki bazı parsellerde plan değişiklikleri görüşülecek.

Ataşehir'in Yenisahra ve çevresi Nazım İmar Planı'na yapılan itirazların bu ayın gündemine de alınmamasına tepki gösteren Ataşehirliler: "Ataşehir Belediyesi'nin kurulduğu 2009 yılından beri, Ataşehir'in Nazım İmar Planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını bekliyoruz. Bazı mahallelerde imarla, mülkiyetle ilgili sorunlar çözümsüz kalıyor. Yenisahra-Barbaros mahallelerinin planlarına yaptığımız itirazlar ne zaman karara bağlanacak; biz 'kentsel dönüşüme tabi' bir bölgedeyiz; müteahhitle anlaşacağız, ortada kesinleşmiş bir Nazım İmar Planı yok. Bu olmayınca Ataşehir Belediyesi de 'uygulama planını' yapamıyor. Haydi Büyükşehir Belediyesi, kararını ver! İtirazlarımızı karara bağla" diyor.