BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükçekmeceliler Conkbayırı'na yürüdü

Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar Çanakkale’de destan yazan dedelerini ziyaret ettiler.

Abone ol

Binlerce vatandaş şafak vakti kalkarak 57. Alayın o dönem Conkbayırı’ na yaptığı yürüyüşü gerçekleştirdiler. 2. Kolordu Komutanlığının öncülüğünde Gelibolu‘da düzenlenen etkinlikler 2 gün sürdü.

Etkinliklerde Kızılay çadır ve battaniye dağıttı. Türkiye’nin her bir yöresinden gelen Üniversite öğrencileri,izciler ve vatandaşlar katıldılar. Etkinliğe Fransa,Yenizellanda,Avusturalya,Pakistan ve Türkiye’nin askeri bandolarının oluşturduğu “ Bandoların Kardeşliği” ekibi müthiş bir konser verdi. Mehter Takimi, tiyatro gösterisi, Alişan ve Devlet Konservatuvarı Gurubu da törenlere renk kattı.

25 Nisan sabahı borazan sesi ile uyandırılan vatandaşlar, sabah kahvaltısını, savaş zamanı şehitlerimizin yediği kırık buğday çorbası ile yaptı. Kahvaltıdan sonra 57. Alay’ın Conk Bayırına yaptığı yürüyüşü vatandaşlarda gerçekleştirdi. 9 kilometrelik yürüyüş sonrasında Conk bayırına çıkan binlerce vatandaşın katıldığı törene ve etkinliklere katılan vatandaşlar Çanakkale gezisine katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Bu anlamlı yürüyüşün başlangıcında basına açıklamada bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çanakkale Savaşı Anadolu’nun Türk yurdu olduğunun ilelebet mührü olduğunu söyledi.

Başkan Akgün; “Çanakkale ruhunu her Türk gencinin mutlaka bu yerlere gelerek görmesi gerekir. Büyükçekmece Belediyesi olarak her yıl anma törenlerine katılarak bize bu ülkeyi canları pahasına bırakan şehitlerimize karşı bir nebze olsun minnet ve şükran borcumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.