BIST 9.912
DOLAR 34,15
EURO 37,94
ALTIN 2.874,25
HABER /  GÜNCEL

Büyükçekmece’de ağaç şöleni

Büyükçekmece Belediyesi’nin, düzenlediği ‘ağaç dikme şöleni’ne yüzlerce öğrenci katıldı.

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi’nin, düzenlediği ‘ağaç dikme şöleni’ yüzlerce öğrencinin katıldığı coşkulu törenle gerçekleşti.
Büyükçekmece Belediyesi’nin, tahsis ettiği S virajlarındaki alana yaklaşık bin tane fıstık çamı ve çeşitli fidanlar dikildi.

Adeta Bayram havasının yaşandığı ağaç dikim şöleninde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Anavatan Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Büyükçekmece İlçe sivil toplum örgütleri, Büyükçekmece’de eğitim veren ilköğretim okulları ve çok sayıda vatandaş da ağaç dikme şölenine katılarak ‘Daha yeşil Büyükçekmece’ kampanyasına destek verdi.

Ağaç dikme şöleninde öğrenciler şiir ve halk oyunu gösterileri sunarken, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaptığı konuşmada ilçenin çeşitli kesimlerinde 80 bin ağaç dikildiğini söyledi. Başkan Akgün, “Geleceğe daha yeşil bir Büyükçekmece bırakmak için hep birlikte çalışmalıyız. Biz bu alanı artık vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımıza verdik. Artık sorumluluk onların biz sadece bu güzel fidanları sulayacağız. Bekçiliğini ve sahipliğini öğrencilerimiz yapacak” dedi.

Akgün öğrencilerle fidan dikti

Ağaç dikme şöleninde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilk fidanları Büyükçekmece’de eğitim veren okulların öğrencileri ile birlikte dikti. Törene katılan çok sayıda öğrenci kendi isimlerinin verildiği fidanları dikerken, Büyükçekmece Belediyesi Berna Yılmaz Çocuk Kulübü’nün minik öğrencileri de şölene renk kattılar.