BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıttan Güle kriz özrü

Büyükanıt'ın Abdullah Gül ile telefonda konuşarak "limanlar açılımı" sırasındaki kriz için üzüntüsünü bildirdiği iddia edildi.

Abone ol

Bakanlar Kurulu'nun 7 saat süren toplantısına Türkiye'nin yeni Kıbrıs açılımı ve devletin zirvesinin bilgilendirilip bilgilendirilmediği tartışması damgasını vurdu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, çok açık bir dille Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay'ın bilgilendirildiğini söyledi. Gül, "İki müsteşarımı Genelkurmay'a gönderdim. Genelkurmay 2. Başkanı ile görüştüler" dedi. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Danışmanı Büyükelçi Sermet Atacanlı'ya da bilgi aktarıldığını kayda geçirdi.

Büyükanıt'tan özür
Bakan Gül, daha sonra telefonda görüştüğünü açıkladı. Org. Büyükanıt'ın, Ocak 2006'daki Kıbrıs Eylem Planı dışında bir adımın söz konusu olmadığı yönündeki vurgu üzerine, "Ben böyle bilmiyordum" dediği ve üzüntülerini ilettiği de Gül tarafından bakanlara anlatıldı.

MGK TOPLANSIN
Kabine üyeleri, kamuoyundaki algılamanın, "Hükümet bilgi vermedi" şeklinde olduğunu belirterek, "Milli Güvenlik Kurulu toplansın. Genelkurmay'a bilgi veren Dışişleri Müsteşarı zaten MGK üyesi. Bilgilendirmeyi nasıl yaptığını açıklasın. Kıbrıs gibi milli bir davada gerek içeriyle gerekse dışarıya verilen görüntü hoş olmadı" dediler. Ancak Dışişleri Bakanı Gül, Türkiye'nin pozisyonunda Ocak ayına göre bir değişiklik olmadığını yineledi.

Haber: Okan Müderrisoğlu
Kaynak:www.sabah.com.tr