BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Büyükanıta SMSli kampanya

Büyükanıt'ın ani bir şekilde atanmasına neden olan cep telefonlarına çekilen mesajlar oldu.

Abone ol

Yüksek Askeri Şûra"nın başlamasına 24 saat kala bazı çevrelerin Orgeneral Yaşar Büyükanıt"ın Genelkurmay Başkanlığı"nı engellemek için cep telefonu mesajlarıyla başlattığı kampanyaya anında cevap verildi. Teamüllerin dışına çıkan Cumhurbaşkanı Sezer, Şûra başlamadan Büyükanıt"ın kararnamesini imzaladı.

ORGENERAL Yaşar Büyükanıt"ın Genelkurmay Başkanlığı"na getirilmesine karşı yürütülen çirkin kampanyaya hükümet ve Çankaya Köşkü"nün yanıtı jet atama kararnamesi oldu. Büyükanıt beklenenden 3 gün önce ve 30 Ağustos tarihi itibariyle Genelkurmay Başkanlığı"na atandı.

SMS"Lİ KAMPANYA

Yüksek Askeri Şûra toplantısına 24 saat kala Türkiye tarihinde ilk kez yaşanan bir karalama kampanyası başlatıldı. Önde gelen isimler ve kanaat önderlerine yollanan cep mesajlarında Orgeneral Yaşar Büyükanıt için "Yahudi olduğu" iddiasına yer verildi.

TURKCELL: YOLLAMADIK

"Genç Subaylar" imzalı bu mesajlarda Orgeneral Büyükanıt"ın Genelkurmay Başkanı olmasının Türk Silahlı Kuvvetleri"nin menfaatine olmayacağı görüşü savunuldu. Mesajlarda ilginç bir şekilde telefon numarası görünmezken sadece "R. Somoğlu" adlı bir isme yer verildi. Akşam saatlerinde bir açıklama yapma gereği duyan Turkcell, "Mesaj merkezi" aracılığıyla ilk mesajı alan abonelerine bir düzeltme mesajı geçti. Turkcell mesajında şöyle denildi:

"Bugün aldığınız mesajda Org.Y.Büyükanıt hak.aslı astarı olmayan iddiaları içeren mesaj firmamız ve ismi geçen R.Somoğlu tarafından gönderilmemiştir. Bilginize. Gönderen: Mesaj Servisi."

ACARER: İNTERNET KAFE OLABİLİR

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfur Acarer, Hürriyet"e yaptığı açıklamada bu mesajın muhtemelen internet aracılığı ile atılmış olacağını, internetten atılan mesajlarda telefon numarasının gözükmeyeceğini söyledi.