BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Büyükanıt dehşet içinde

Sitemkardı, duygusaldı. TSK'nın başarısının görmeyen ve operasyonu beğenmeyen ulusalcılara tepkiliydi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı tepkisini bu kez ulusalcı ve milliyetçi kesimlere yöneltti. Büyükanıt operasyona yönelik eleştiriler karşısında dehşet içinde kaldığını söyledi.

Suçlamaya varan eleştiriler karşısında adeta patladı. Genelkurmay Başkanlığı'nda basına brifing veren Büyükanıt, kendini vatansever ilan edenlere işte böyle yüklendi:

“Cuma günü sonrasında bazı yorumları ibretle ve dehşetle izledim. Kendini (vatansever) diye tanımlayan bazılarını ibretle ve dehşetle izledim. Adeta neden Musul’u, Kerkük’ü almadınız diyorlardı. Kandil’e niye girmediniz diyorlardı. Sonlandırmanın dış ülkelerin veya içeride birilerinin telkiniyle yapıldığı iddia edilerek, milli değerlerimize seviyesizce saldırıda bulunanları millet affetmez. Operasyonun 21’i akşamı başlaması TSK’nın kararıdır. Bitiş tarihi de TSK’ya aittir.”

NEDEN ZAP?

“Operasyon bölgesi olarak Zap’ın seçilmesinin nedeni, bu bölgenin PKK’nın silahlı saldırı ve eylemleri planladığı yer olması. Zap bölgesi silahlı terörün beyni. Kandil daha çok eğitim ve lojistik amaçlı.”

AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

"Askerlik ölüm riskini de göze almak sanatıdır. Risk hayatın kendisinde var. Öyle düşünsek kafamıza saksı düşer diye sokağa çıkmamamız lazım.
Bu koşullarda operasyon yapılınca PKK, patlayıcıları patlatamadı. Derin karda patlatamaz. Nitekim bunu yapamadılar. Aşırı kötü hava şartları bizden ziyade PKK için dezavantaj oldu. TSK’nın olanakları, teçhizatı bu koşullarda bize avantaj sağladı.“

ARAÇ KULLANMADIK

“Operasyonda araç kullanılmamıştır. Generalinden erine kadar yaya yapılmış bir operasyondur. Bu büyük fiziki güç ister. Bunu gösterdik. TSK’nın eğitim seviyesini ve ulaştığı fiziki gücü gösterdik.”

GECEYE BİZ HÂKİMDİK

“Çatışmaların büyük bölümü gece olmuştur. Geceler azami ölçüde kullanıldı. Geceye hâkim olan bizim birliklerimizdi. Teröristler en büyük kayıplarını gece verdiler.”

İLK KEZ GÖRDÜM

“Alay seviyesinde birlik gece koşullarında indirildi. Uçar birlik harekâtı yapıldı. Ben bu koşullarda bu seviyede uçar birlik harekâtını meslek hayatımda ilk kez gördüm.”

PKK DA İLK KEZ GÖRDÜ

“PKK da böyle bir operasyon görmemişti. Onlar için de sürpriz oldu. İlk kez gördüler. Teknolojik olanaklar geliştikçe biz de operasyon yeteneğimizi geliştiriyoruz.”

TSK YALAN SÖYLER Mİ?

“300 civarında teröristin 240’ı etkisiz hale getirildi. 50-60’ının da ne olduğu belli değil. Ceset gösterin diyorlar. Olur mu öyle şey? Hiç böyle bir şey oldu mu şimdiye kadar? Kolu, bacağı kopmuş, parçalanmış ceset mi gösterelim? Bunu diyenler Genelkurmay doğru söylemiyor, cesetleri gösterelim demek istiyorlar? Böyle şey olur mu? 240 terörist etkisiz hale getirildi. Buna hava operasyonlarında etkisiz hale getirilenler dahil değil. Genelkurmay yalan söyler mi?”

DAHA DERSLER VAR

“Kanlı terör örgütüne ders vermemiz gerekiyordu, verdik. Daha vereceğimiz dersler var. Gerekli görüldüğünde operasyonlar devam edecektir.”