BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt açık açık konuştu

Kara harekatı neden erken sona erdi? Genelkurmay yazılı ve görsel basına ayrıntılı bilgiler aktardı. Tüm gerçekleri anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Genelkurmay Başkanlığı Karargahında medyanın Ankara temsilcilerine harekatla ilgili brifing verdi. Büyükanıt "teröristlere daha vereceğimiz dersler var" dedi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt şunları söyledi:

NEDEN KIŞ MEVSİMİ SEÇİLDİ?

Patlayıcılar bu mevsimde kullanılamaz. Biz en büyük zayiatı patlayıcılar tarafından görüyoruz. Bu operasyonda patlayıcılardan dolayı tek bir zayiatımız olmadı. Operasyonu eğer yazın yapsaydık, bu kadar teröristi birkaç ayda etkisiz hale getirirdik. O bölgede 2320 ile 2350 arasında PKK üyesi vardır. 240'ı bu operasyonda etkisiz hale getirildi.

BİR TANE BİLE KARA ARACI KULLANILMADI

Operasyon bölgesinde karada hiçbir araç kullanılmadı. Tüm TSK mensupları yürüyerek gidip geldi. Operasyonun önemli bir bölümü gece gerçekleşti. Çünkü gece hakimiyet tamamıyla bizdeydi. 

HEDEF KANDİL DEĞİL, ZAP'TI

Hedefimiz baştan itibaren Kandil değil, Zap'tı. Çünkü emirler Zap'tan gelir. PKK'nın eylemlerini yürüttüğü yer burasıdır. Zap PKK'nın beynidir. Onun için operasyonumuzda Zap'ı hedef aldık.

BİTİŞ BİR TAKTİK BAŞARIDIR

Operasyonun başlangıcı da bitişi de bir taktik başarıdır. Özellikle geri çekilişi çok başarılıdır. Çünkü birlikler geri çekilirken yorgun olur ve çok zayiat verilir. Biz hiç zayiatsız geri döndük.

BAŞBAKAN'IN HABERİ VAR MIYDI?

Ben kimsenin avukatı değilim ama Başbakan'ın konuşması 27 Şubat'ta hazırlandı ve o zaman operasyon devam ediyordu.

ABD İSTİHBARATI HEP VARDI

İstihbarat desteği bizim içi son derece önemliydi. Koordinasyon tam gerçek şekilde gerçekleştirildi.

İÇERDEN BASKI İMASI

Ne ABD ne de içerdeki herhangi bir çevre harekatı sonlandır iması yapmadı. Siyasi söylemler vardı ancak bu da bizi etkilemedi.

DEVAM EDECEĞİZ

Operasyonlara gerektiğinde devam edilecek çünkü teröristlere verilecek derslerimiz var. Bu operasyon birçok kişiyi şaşırttı. Bu mevsimde yapılması bir ilkti. Daha da şaşırmaya devam edecekler...