BIST 10.935
DOLAR 32,72
EURO 35,51
ALTIN 2.500,80
HABER /  SPOR

Büyük ikramiyeyi kazandı ama tesbih satıyor!

49 yıldır sürekli şans oyunu oynadı. Bir kere büyük ikramiyeyi bildi, 3 kere peşpeşe 5 bildi ama şimdi pazarda tesbih satıyor.

Abone ol

Ankara'nın Haymana ilçesinde yaşayan 49 yıldır aralıksız şans oyunları oynayan 68 yaşındaki ''albay'' lakaplı Zekai Pekel, Spor Toto'dan bir kere büyük ikramiyeyi kazanmasına ve Sayısal Loto'dan 3 kere peş peşe 5 rakamı bilmesine rağmen kazandığı paraları iyi değerlendirmemenin üzüntüsünü yaşıyor.

Pekel, 1941'de Haymana'da doğduğunu, babasının maliye muhasebe memuru olması dolayısıyla iyi bir eğitim aldığını ve iyi imkanlar içinde büyüdüğünü söyledi.

Akşam Sanat Okulu'ndan mezun olduktan sonra askere gittiğini askerliğinin ardından Karabük Demir Çelik Fabrikası'nda çalışmaya başladığını aktaran Pekel, şöyle devam etti:

''Şans oyunlarıyla ilk tanışmam o dönemde başladı. 1960'da Spor Toto yeni çıkmıştı. O dönem 13 maçın sonucunu bilen büyük ikramiyeyi kazanıyordu. Tabi 10, 11 ve 12 bilenlere de ikramiye veriliyordu. Ben ilk kez oynadığımda 10 maçı bilince ufak bir ikramiye kazandım. Bu beni o zaman oldukça mutlu etti. Daha sonraki haftalarda oynamaya başladım ve zamanla bu bende alışkanlığa dönüştü. Tiyolar aldıkça da büyük paralar yatırmaya başladım.''

Spor Toto'dan en büyük ikramiyesini 1981'de TCDD'de memur olduğu dönemde 13 maçın sonucunu bilerek kazandığını belirten Pekel, ''O zaman kazandığım para şimdiye kadar kazandığım en büyük ikramiye. O parayla Eskişehir Bozhöyük'te 3-4 daire rahatlıkla alabiliyordum. Parayı İstanbul Çiçek Pasajı'nda ve Uludağ'da arkadaşlarımla yedik. Her gün ayrı bir renk takım elbise, güzel mekanlar, eğlence. O dönem güzel bir hayat yaşadım'' diye konuştu.

Pekel, Spor Toto dışında diğer şans oyunlarına da ilgi duyduğunu ve aralıksız takip ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Yılbaşıları yaklaştığında dört arkadaş bir araya gelip İstanbul Nimet Abla, Eskişehir Beyazgül ve Bursa Altıparmak gibi yerlerden bine yakın Milli Piyango bileti alırdık. Bu biletlerden büyük ikramiyeyi kazanamadık ama son üç, son dört rakamından kazandıklarımızla yatırdığımız parayı fazlasıyla çıkartırdık. Yılbaşı olmasa da çoğu hafta 100 tane bilet alırdık. Bazen büyük ikramiye olmasa da bir şeyler tuttururduk, parayı yine bu işe yatırırdık.''

Evli, 4 çocuk ve 5 torun sahibi olduğunu, 42 yıllık evliliği boyunca eşinin sözünün bir kez dahi dinlemediğini vurgulayan Pekel, ''Karımın sözünü bir kere dinleseydim bugün servetim vardı. Korkudan bir şey söyleyemiyordu bana. Bir şey sorduğumda 'sen bilirsin' diyordu. Erkeklere tavsiyem eşlerinin sözünü dinlesinler'' dedi.

AİLECE ŞANS OYUNLARINA İLGİLİLER

Eşinin Spor Toto oynadığı dönemler de kendisine kuponları doldurmakta yardım ettiğini, çocuklarının da kendisi gibi şans oyunlarına ilgi duyduğunu aktaran Pekel, şunları konuştu:

''Şimdi karım da Sayısal Loto başta olmak üzere şans oyunları oynar. Çocuklarım da benim gibi bu işe meraklı. Bazen oynadıkları kuponlar tutar. Evdeki sohbetlerimiz de bu işler üzerinedir. Torunlarım Sayısal Loto oynarken bazen bana rakam söyler.''

4 YILDIR AYNI RAKAMLARI OYNUYOR

İddia, Sayısal Loto, On Numara, Şans Topu başta olmak üzere bütün şans oyunlarını oynadığını, ilçede ganyan bayii olmadığı için bir tek at yarışı oynayamadığını aktaran Pekel, ''En çok iddia ve Sayısal Loto oynuyorum. Sayısal'da 3 kere 5 bildim arka arkaya. Ayrıca banko rakamlarım vardır. Televizyondaki bir programda 6,17,22,34,37 ve 45'in çıkabileceği söylendi. 4 yıldır her hafta oynarım bu kolonu. Şimdiye kadar bu rakamlarla iki sefer 3, iki sefer 4'ü bildim ama oynamaya devam ediyorum'' diye konuştu.

CHELSEA, LYON, MİLAN, VE PORTO FAVORİ

Şans oyunlarının kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu, ilçedeki herkesin kendisini şans oyunları ve ikramiyelerle özdeşleştirdiğini belirten Pekel, son zamanlarda en çok oynadığı şans oyunun ''iddia'' olduğunu söyledi.

Turkcell Süper Lig'deki takımları ilerleyen yaşına rağmen yakından takip ettiğini, Bank Asya 1. Lig'deki takımların birçoğunu tanıdığını aktaran Pekel, şöyle konuştu:

''Yabancı takımlardan Chelsea, Lyon, Milan, ve Porto favori takımlarım, Bordeaux'da iyi ama beni bir iki kere yatırdı. İddiadan yakın zamanda 300, 500, 750 TL tutturduğum oldu. Ama hala unutamadığım Angola-Türkiye maçıdır. Ben o maça beraberlik vermiştim. Tuttursaydım 1 TL'ye 27 bin TL kazanacaktım ama Halil Altıntop'un son dakikalarda attığı gol benim kuponumu yatırdı.''

''İKRAMİYE ÇIKINCA YİNE YERİM''

Pekel, TCDD'den emekli olduğunu, emekli aylığıyla geçinmeye çalıştığını ama bunun dışında semt pazarında tespih, tarak ve çakmak sattığını belirterek, ''Şans oyunu oynamayınca rahat edemiyorum. Cebimdeki paraya göre şimdilerde 1 TL'lik, 2 TL'lik 5 TL'lik oynuyorum ama bazen de oynayacak 1 TL bulamıyorum. Bu saatten sonra büyük ikramiye çıksa çocuklarıma ev alırım sonra geri kalanını yine yerim'' dedi.