BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Büyük FETÖ operasyonu akademisyenler, öğrenciler ve...

İZMİR'de Katip Çelebi üniversitesi FETÖ operasyonu ile sallandı. İstanbul, Bursa, Kayseri, Amasya, Konya ve Adana illerinden de son dakika FETÖ haberleri geldi. İşte il il operasyonlar.

Abone ol

TÜRKİYE genelinde FETÖ operasyonları var. Bu kez listede akademisyenler, polis koleji öğrencileri ve kritik bir ismin eşi bulunuyor.

İşte İzmir, İstanbul, Bursa, Kayseri, Amasya, Konya ve Adana illerinden gelen FETÖ operasyonu haberleri.

İzmir'deki operasyonun merkezi Katip Çelebi Üniversitesi oldu. Aralarında akademisyenlerin de olduğu 29 kişinin gözaltına alındığı haber veriliyor.

Gözaltına alınanlar arasında 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Hareket Daire Başkanlığını bombalayan pilotlardan Rafet Kalaycı'nın eşi Özlem Tuğçe Kalaycı da bulunuyor. 

TOPLAM 35 KİŞİ LİSTEDE

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İzmir, Manisa ve Kocaeli'nde, İKÇÜ'de (Katip Çelebi Üniversitesi) çalışan 35 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Başlatılan operasyonun ilk etabında 29 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan zanlıların da yakalanmaları için arama yapılıyor.

İSTANBUL'DA POLİS OKULU ÖĞRENCİLERİNE OPERASYON

İstanbul'daki FETÖ operasyonu ise polis okullarında yapılıyor. Şu ana kadar polis koleji öğrencisi 11 kişi gözaltına alındı.

AMASYA MERKEZLİ 9 İLDE OPERASYON

Amasya merkezli bir diğer büyük FETÖ operasyonu ise İstanbul, Kocaeli, Ankara, Burdur, Düzce, Manisa, Mardin, Ordu ve Merzifon'da gerçekleşti.

Aramalar sonucu haklarında yakalama kararı bulunan 22 zanlıdan 15'i gözaltına alındı. 7 zanlıya ise adreslerinde ulaşılamadı.

BURSA: ÖĞRETMENLER LİSTEDE

Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, İnegöl Köyler Arası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKEDER) ile İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) aracılığıyla örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen ve örgütün yönetim kademesinde bulunan şüpheliler İ.H.Ç, M.K, A.A, Y.Ç. ve E.D. yakalandı.

Öğretmen oldukları ve daha önce meslekten ihraç edildikleri öğrenilen şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

ADANA SGK ÇALIŞANLARI ADLİYEYE YOLLANDI

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı 29 zanlıdan 26'sı adliyeye gönderildi. 3 zanlının emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

57 KİŞİ TUTUKLANDI

İzmir merkezli 13 ilde 25 Ekim tarihinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 76 şüpheli de bu sabah adliyeye sevkedildi.

76 şüpheliden 57'si için mahkeme tutuklama kararı verdi. Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

KONYA : 14 KİŞİ TUTUKLANDI
 
Konya'da gözaltına alınan 29 sağlık personelinden 14'ü tutuklandı, 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve bazıları örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirtilen, aralarında doktorların da bulunduğu 29 sağlık personeli, 11 Kasım'da gözaltına alınmıştı.

KAYSERİ : SGK İMAMI TUTUKLANDI
Kayseri merkezli 12 ilde yapılan operasyonlarda 44 kişi gözaltına alınmıştı. Bu sabah zanlılar adliyeye sevkedildi. SGK'da işçi olarak çalışan ve örgütün "SGK bölge imamı" olduğu belirlenen Hüdaverdi Yüksel'in de aralarında olduğu 16 kişi tutuklandı. Diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.