BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Büyük FETÖ baskını müdür, polis, imam ve öğretmenler...

FETÖ operasyonları son sürat devam ediyor. Bugünkü dalga çok sert oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi FETÖ operasyonu ile sallandı. Ankara, Çorum, Kırıkkale, Edirne illerinde operasyonlar vardı.

Abone ol

TÜRKİYE genelindeki FETÖ operasyonları sürüyor. Bugün İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Adıyaman, Kırıkkale, Manisa, Çorum, Edirne, Manisa illerinde geniş çaplı gözaltılar oldu.

Operasyonlar kapsamında akademisyenler, polisler, öğretmenler ve emniyet çalışanları gözaltına alındı. Bir polis imamı da gözaltına alınanlar arasındaydı. Operasyonların en sarsıcı olan Yıldız Üniveritesi'ndeydi. İşte bugünkü FETÖ operasyonlarından son dakika haberler;

ANKARA : EMNİYETTE FETÖ OPERASYONU

ANKARA Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 9 çalışan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 2'si komiser geriye kalanlar memurdu. Ankara Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görev yaptığı belirtilen zanlıların, örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirtildi.

Aynı soruşturma çerçevesinde gözaltında bulunan Koordinasyon Şube Müdürü Ahmet A'nın da emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

İSTANBUL : YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Bugünkü FETÖ operasyonlarının en çarpıcı olanı Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yönelik oldu. Toplam 103 akedemisyen için gözaltı kararı çıkarıldı. Sabah erken saatte üniversite basıldı ve 76 akedemisyen gözaltına alındı.

ELAZIĞ İL EMNİYET ABİSİ YAKALANDI

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda terör örgütünün "il emniyet abisi" olduğu iddiasıyla bir kişi yakalandı. Gözaltına alınan N.S. (sağda), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

MALATYA : ADLİYE ÇALIŞANLARINA OPERASYON
Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında adliye çalışanlarının da olduğu 12 kişi yakalandı.

ÇORUM : MÜDÜR VE BAŞKAN YARDIMCISI...

Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 7'si tutuklandı. İlçe milli eğitim müdürü, okul müdürü, eski belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MANİSA : 26 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

Manisa'nın Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 26 öğretmen gözaltına alındı.

Şüphelilerin "Ders sohbet hocaları" oldukları ve "Bylock" kullandıkları bildirildi.

KIRIKKALE : MKE ÇALIŞANLARI ADLİYEDE

Kırıkkale merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Makina Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKEK) görevli 21 kişi adliyeye sevk edildi.

KONYA : ABLALAR TUTUKLANDI
FETÖ'nün "kadın ve öğrenci evleri" yapılanmasına yönelik soruşturmada alınan ifadeler doğrultusunda, örgütte "abla" olarak bilindikleri belirtilen 28 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda 4 kişinin daha gözaltına alınmasıyla sayı 16'ya yükseldi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklanırken, 10'u adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

ADIYAMAN : 15 KİŞİ GÖZALTINDA
Adıyaman Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında, usulsüz işlem yaptıkları tespit edilen 15 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

AYDIN : 12 KİŞİ ADLİYEDE

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye gönderilen zanlılardan emekli emniyet amiri Ö.D, daha önce açığa alınan polis memurları D.Ç. ve Y.E.Y, cemaat ablası olduğu ileri sürülen G.B. ile ziraat mühendisi eşi E.B. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İSTANBUL ATAŞEHİR'DE 1 GÖZALTI

Ataşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda 1 kişi gözaltına alındı. FETÖ üyesi olduğu iddia edilen şüpheli, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.