BIST 9.963
DOLAR 34,03
EURO 37,99
ALTIN 2.825,36
HABER /  GÜNCEL

'Büyük balık' bir belediye başkanı mı?

YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, İklim Bayraktar'ın basına yansıyan telefon görüşmesinde sözünü ettiği 'büyük balık'a açıklık getirdi

Abone ol

YARGI-SEN Başkanı, YARSAV Kurucu Başkanı, Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu sessizliğini bozdu.

Eminağaoğlu Akşam Gazetesi'nden Özlem Akarsu Çelik'e konuştu...

Oda TV muhabiri İklim Bayraktar ile telefon görüşmesi dinlemeye takılan Eminağaoğlu, 'Tarafı veya tanığı olmadığım bir konuda ısrarla bir olayın içindeymişim gibi gösterilmeye çalışılmaktan rahatsızlık duyuyorum. Onun için şimdiye kadar konuşmaktan uzak durdum' dedi.

YARGI-SEN Başkanı, YARSAV Kurucu Başkanı, Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu AKŞAM'a konuştu. Oda TV muhabiri İklim Bayraktar ile telefon görüşmesi dinlemeye takılan Eminağaoğlu, 'Tarafı veya tanığı olmadığım bir konuda ısrarla bir olayın içindeymişim gibi gösterilmeye çalışılmaktan rahatsızlık duyuyorum. Onun için şimdiye kadar konuşmaktan uzak durdum' dedi.

- Baykal'a yönelik bir komplonun parçası olmakla itham ediliyorsunuz.

Tarafı veya tanığı olmadığım bir konuda ısrarla bir olayın içindeymişim gibi gösterilmeye çalışılmaktan rahatsızlık duyuyorum. Basında bugüne kadar çıkan telefon dinlemelerini önüme koyup beni bu işin içine nasıl çekmeye çalışıyorlar diye inceledim. Gördüm ki, birbirinden bağımsız iki olay ilişkilendirilmeye çalışılarak hedef haline getiriliyorum. Biri, İklim Bayraktar'ın ileri sürdüğü ve Soner Yalçın'la 26 Ocak 2011'de yaptığı telefon konuşmasında dile getirdiği taciz ve kayıt iddiaları. Diğeri ise 21 Şubat 2011'de beni arayarak telefonda anlattıkları. Anlattıklarında Sayın Baykal ile ilgili tek bir ifade ya da ima bulunmamaktadır. 

- CHP'ye yönelik bir komplodan da söz ediliyor.

Muharrem İnce ile ilgili iddialar basına yansıyınca İklim Bayraktar, tanıdığı bir hukukçu olarak benden, kendini savunması için bir avukat önerip öneremeyeceğimi sordu. Farklı senaryolar da yaratılmasın diye, hukuksal konulardaki yetkinliğini bildiğim CHP milletvekili Şahin Mengü'ye yönlendirdim. CHP'ye yönelik bir komplonun parçası olsam kendisini CHP'li bir milletvekiline yönlendirir miyim? Böyle bir algının yaratılması akıllara zarar!

-  Sizinle konuşmasında 'Büyük balık' olarak ifade ettiği kişi kim?

O görüşmede kastettiği 'kayıt', 'büyük balık'  gibi ifadelerin Sayın Baykal ile yönelik olası bir komployla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Söylediklerini, bana daha önce anlattıklarıyla birleştirerek ona göre yanıtlar verip konuşmayı kısa kesmeye çalıştım. 'Bırak, belden aşağı vurma' gibi tavsiyelerde bulundum. O konuşmadan önce kendisi makamıma gelip bir yerel yöneticiyle ilgili bazı iddiaları anlatmıştı. Hukuka uymayan hiçbir yöntemden sonuç çıkmayacağını, mahalle dedikodusu olarak kalacağını söylemiştim.

- 'Büyük Balık' dediği bir belediye başkanı mı?

Bu konular benim ilgi alanımda olmadığı gibi bilgimin olmasını da istemedim. Bayraktar'ın iddiasını dile getirmem söz konusu olamaz.

- Neden size anlatıyor bunları?

İklim Bayraktar odatv.com adlı internet sitesinin bir muhabiri olarak
ibenimle ilişki kurmuştur. Gerek hukuki konularda görüş almak için gerek ise gündemdeki konularla ilgili sohbet için çeşitli zamanlarda beni aramış ya da ziyaret etmiştir.  



İKLİM BAYRAKTAR'DAN SHP'Lİ BAŞKANA TUZAK İDDİASI
Okumak için ikinci sayfaya geçiniz

[PAGE]


Ayfer İklim Bayraktar’ın 1992 yılında SHP’li Sarıyer Belediyesi’nde geçici kadro ile 1 yıla yakın çalıştığı ve ‘uygunsuz davranış’ gerekçesiyle işten çıkarıldığı ortaya çıktı. İddiaya göre Personel İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Akdoğan, ‘personelden gelen şikâyetler ve dikkat çeken davranışları’nı dikkate alarak Başkan Yalçın’a “Daha fazla kalırsa başımıza bela olacak” dedi ve Bayraktar’ın işine son verilmesini önerdi. Başkan Yalçın da Bayraktar’ın geçici sözleşmesini sonlandırdı.

Radikal'in özel haberi şöyle?

Dönemin Belediye Başkanı Yalçın, Radikal’in soruları üzerine Bayraktar’ı yardımcılarının tavsiyesi üzerine ve ‘uygunsuz davranışlar’ nedeniyle işten çıkardıklarını doğruladı. Yalçın, ayrıca kendilerinin İklim Bayraktar’ı ‘Ayfer’ olarak bildiklerini, gazetelerde fotoğrafı çıkınca da “Bu Ayfer değil mi” diye konuştuklarını söyledi. Basın ve halkla ilişkiler âlemine genç yaşta ve ‘Ayfer’ adıyla giren Ayfer Kaleli Bayraktar, daha sonra iş dünyasında ‘İklim’ ve ‘İlkim’ adlarını da kullandı. Kaleli ise eşinin soyadıydı. Bu süre içinde sık sık işyeri de değiştirdi.

“Başkan’a gitme dedim”

İddiaya göre işten çıkarılmayı kabullenemeyen Bayraktar, Belediye Başkanı’ndan intikam alacağını söyledi; sık sık Başkan Yalçın’ı arayarak Pen Otel’de görüşme talep eden Bayraktar, bir TV’de muhabirlik yapan arkadaşının da bu görüşmeyi gizlice kaydetmesi için hazırlık yaptı, ancak Yalçın’dan hep olumsuz yanıt aldı. Dönemin Zabıtadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Oral, işten çıkarıldıktan sonra Bayraktar’a “Sana iş buluruz üzülme” dediğini, buna karşın “Görür o gününü” karşılığını aldığını anlattı. Bayraktar’ın Pen Otel’deki planını da kendisine anlattığını belirten Oral, “Bunun üzerine Başkan’a ‘Pendik’te randevusu varmış, oraya gitmesin’ diye mesaj gönderdim. O da gitmedi” diye konuştu. Bayraktar’ın ise yakın çevresine Belediye’deki işinden ayrılmasının nedeni olarak SHP’nin seçimleri kaybetmesini ve kapanmasını gösterdiği öğrenildi.

Avukatı bıraktı

İklim Bayraktar’ın avukatı Öncü Özbay, Bayraktar’ın açıklama yapmama kararı aldığını, kendisinin de vekâlet sözleşmesi sona erdiği için bundan sonra açıklama yapmayacağını söyledi. Radikal’in telefonla ulaştığı Ayfer İklim Kaleli Bayraktar ise “gelinen süreçte her türlü açıklamanın kişi ve kurumları odak haline getirdiğini” belirterek konuşmak istemedi.