BIST 9.463
DOLAR 34,42
EURO 36,43
ALTIN 2.841,21
HABER /  GÜNCEL

Bütün bunların hepsi tesadüf mü?

Andıcın hazırlanmasına sivillerin de katıldığı şüphesi üzerine, Genelkurmay’a sanıkların ziyaretçileri soruldu. Kapatma davası yargıç ve savcılarının Karargah ziyaretleri dikkat çekti.

Abone ol

Andıcın hazırlanmasına sivillerin de katıldığı şüphesi üzerine, Genelkurmay’a sanıkların ziyaretçileri soruldu. Kapatma davası yargıç ve savcılarının Karargah ziyaretleri dikkat çekti.

 

Ergenekon davası kapsamında açılan İnternet Andıcı davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Genelkurmay Başkanlığı’na sanıkların ‘karargah ziyaretçilerini’ sordu. Genelkurmay’dan mahkemeye gönderilen ziyaretçi listesinde tanıdık pekçok kişinin ismi var.

128 sayfalık ziyaretçi listesi geldi

13. Ağır Ceza’nın 31 Ekim 2011 günü “İddia edildiği üzere bazı parti temsilcileri ve akademisyenlerin Genelkurmay Karargahı’nı ziyaret ederek andıcın hazırlanması ve uygulama aşamalarına destek verdiğine ilişkin sanıkları 2007 yılı ve sonrasında kimler, hangi amaçla ziyaret ettiğinin bildirilmesini” istedi. Genelkurmay’dan gönderilen 128 sayfalık yazıda ziyaretçilerin isimleri yer alırken, ne amaçla geldikleri bilgisine ise yer verilmedi.

Kapatma davası hakim ve savcısı

AK Parti hakkında açılan kapatma davasında ‘kapatılsın’ oyu kullanan Anayasa Mahkemesi eski üyesi Abdullah Necmi Özler, sanık Hıfzı Çubuklu’yu 11 Eylül 2009 ve 08 Şubat 2008’de ziyaret etmiş. AK Parti iddianamesiyle ilgili soruşturma savcısı olarak ‘delil toplayan’ eski Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu 19 Eylül 2007’de Çubuklu’yu ziyaret etmiş.

Zamanlama tamamen tesadüf mü?

Tüm bu görüşmelerin AK Parti hakkında açılan kapatma davasının hemen öncesine denk gelmesi dikkat çekici bulundu. Yargıtay Başsavcılığı, “AK Parti kapatılsın” iddianamesini Anayasa Mahkemesi’ne 14 Mart 2008’de sunmuştu. Anayasa Mahkemesi de 30 Temmuz 2008’de davayı karara bağlamıştı.

Yüksek Yargı’dan ‘müşavir’ ziyareti

Çubuklu’yu ziyaret edenler arasında Danıştay saldırısı kapsamında ifadesi alınan eski Ankara özel yetkili Başsavcı Vekili Hamza Keleş, Bedrettin Dalan’a “Ellerinizden öprerim” diyen Yargıtay 5. Ceza Daire Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul, Danıştay üyeleri Galip Tuncay Tutar ve Nizamettin Kalaman ve eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel de çeşitli kereler ziyaret etmiş. Eski Genelkurmay Bilgi Destek Dairesi Başkanı firari sanık Tümgeneral Mustafa Bakıcı’ya da eski MHP milletvekili Ümit Özdağ ile Prof. Dr. Ercan Çitlioğlu ziyaret etmiş.

İnternet Andıcı ile ilgimiz yok

Prof. Dr. Ümit Özdağ “İlker Başbuğ’la Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde ‘PKK Terörü neden bitmedi, nasıl biter’ adlı kitabımı yazdığım süreçte görüştüm. Zaten kitabın 3. baskısının önsözünde sayın Başbuğ’un katkılarından bahsediyorum. O gömrüşmede kendisinden PKK’nın yaptığı toplu katliamlarla ilgili de bilgi istedim. Bir generale talimat verdi. Sanırım Mustafa Bakıcı’ydı. Genelkurmay envanterlerinden bu bilgileri verdiler. Emniyet ve Jandarma’dan da bilgileri aldım ve ‘Pusu ve katliamların kronolojisi’ başlığıyla kitap yayımladım. Kısacası görüşmelerin içeriğinin andıç konusu ile ilgisi yok” derken, ‘Başbuğ’ kitabını yazan Ercan Çitlioğlu “Benim andıç konusu ile uzaktan yakından ilgim yok. Pek çok dostum arkadaşım var, zaman zaman onları ziyarete gittim, gitmeye de devam ediyorum” dedi. 

Eski YARSAV Başkanı Ö. Faruk Eminağaoğlu “Andıç belgesine katkı sunmak ya da uygulamasında yer almak gibi bir girişimim olmadı. Çubuklu’yu eşimin amiri olduğu için ziyaret ettim” derken, Mansur Yavaş “Askeri savcı iken 1986 yılında Erzurum’da Hıfzı Çubuklu ile birlikte çalışmıştım. O günden beri de tanışıyoruz. Ailecek görüştümüğüz bir isimdir. O gün de kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştum. Andıç konusu ile ilgim yok” diye konuştu.

Başbuğ’dan ‘benden önceydi’ belgesi

Ergenekon kapsamında açılan İnternet Andıcı soruşturmasında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un, mahkemeye ‘andıç uygulamasının kendisinden önceki dönemlerin faliyeti olduğuna’ dair belge sunacağı iddia edildi.

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında “Terör Örgütü Yöneticisi olmak” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından tutuklanan İlker Başbuğ’un avukatlarının yedi günlük yasal içinde tutuklamaya itiraz edeceği öğrenildi. Tutuklamanın dördüncü gününde dün itiraz etmesi beklenen ancak başvuruyu yapmayan Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer’in, tahliye için ek belgeleri mahkeme sunacağı iddia edildi. İlkay Sezer’in, itiraz süreci olan süreyi değerlendirmek istediği kaydedildi.