BIST 9.976
DOLAR 33,99
EURO 38,03
ALTIN 2.832,99
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

'Büşra' filmi seyirciyi de karıştırdı

Bahadır Boysal'ın 'Türbanlı Kız Büşra' adlı çizgi romanından beyazperdeye uyarlanan 'Büşra' gişede istediğini bulamadı.

Abone ol

Lemanyak Dergisi'nin çizerlerinden Bahadır Boysal'ın 'Türbanlı Kız Büşra' adlı çizgi romanından beyazperdeye uyarlanan 'Büşra' adlı film, üç günde 9 bin 633 kişi tarafından izlendi.

Mine Kılıç, Tayan Ayaydın, Kaan Urgancıoğlu'nun rol aldığı ve Alper Çağlar'ın yönetmen koltuğunda oturduğu 'Büşra', hedeflediği gişenin çok uzağında kalırken yine çok tartışılmayı başardı.

BİZ TARAF TUTMADIK

Boysal ise tartışmalarla ilgili, "Filmin türban konusunu gündeme getirip konuşturması çok önemli. Biz kimsenin tarafını tutmadık. Bir tarafı üzmek, diğer tarafı tutmak gibi bir amacımız olmadı. Filmin özü, hoşgörü temasında birleşiyor zaten" dedi. 'Büşra', vizyona girer girmez sadece eleştirmenlerin değil sinema seyircisinin de gündemine oturdu. www.sinemalar. com'da filmle ilgili sıcak tartışmalar yer aldı.

FİLMİ İZLEYENLLER NE DEDİ?

"Bu filmin amacı İslam dinini aşağılamak, türban- eşarp- başörtüsü değil. Dertleri ortalığı karıştırmak, yorumlara bakılırsa da bayağı karışmış burası."

"Ha başörtülü ha açık olmuş, fark etmez. Ayrım yapmaya gerek yok. İnsan insandır!"

"Bu filmi niye yaptıklarını anlayamadım... Belki de sırf 'başörtüsü' gündeme gelsin diye yapılan bir filmdir."

"Başörtüsü ayrı, türban ayrı... Şu bir gerçek ki, hepimiz türbanın ne amaçla kullanıldığını gayet iyi biliyoruz."

"Sırf başörtüyü, türbanı, dini aşağılamak için çekilmiş bir film. Zavallı insanlar hâlâ halkın böyle boş ayrımcılıklara kanmayacağını bilmiyorlar."

"İstavroz sahnesinde türban değil İslam dini aşağılanmıştır..."

"Neyin tarafsızlığından bahsediyorsunuz... Bir şeye tarafsız olabilmek için ortada bir görüş olması lazım. Başörtüsü bir görüş değil, müslümanlığın bir gereği."